Elkészült a Road legfrissebb nagylemeze, a 2018-as “A tökéletesség hibája” album utódja június 11-én fog megjelenni “Senki kedvéért nem fékezünk” címmel. Most egy újabb dal érkezett, a klipes “Igazi testvér” egyben Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom) bemutatkozása is a dobok mögött.

Road: Igazi testvér (Hivatalos videoklip)
A zenekar a friss dalról:

Érkezik még néhány hasonló hangulatú tétel az új albumra! Na és persze lesz majd néhány egészen más fordulatszámú is, de mi elsőként, 2021 tavaszán, a lemezmegjelenés előtt, közös egyetértésben, ezt a dalt akartuk megmutatni mindenkinek.

Ez a dal választ adhat bizonyos kérdésekre és talán az üzenete, hitvallása sokak számomra egyértelmű és iránymutató lehet. Érteni fogja, aki akarja is érteni. Igazából nincs semmi új, megváltó gondolat, csak azok a valódi értékek, amiket mostanában egyre többen lecserélnek a hamisan csillogó, olcsó káprázatokra. Miközben tudjuk jól, mi az ami hosszútávon és igazán fontos számunkra. ‘Leszek a testvér! Hogyha kell!’

Idén március közepén jelentette be a Road zenekar, hogy 17 év után megváltak Szabó Erik dobostól – békében, barátságban. Tomit a zenekar május 5-én mutatta be, a hammerworld.hu-n jelent meg a zenekar és az új dobos részletes közleménye:

hammerworld.hu/2021/05/05/road-megvan-az-uj-dobos-juniusban-megjelenik-a-friss-album

Az album egyik dalához tavaly szeptemberben már született egy videó; a RoadMovie projekt keretében a VOLT Film különféle hazai zenészeket, szerzőket, előadókat kért fel, hogy írjanak dalt, egy számukra fontos magyar tájról, régióról. Az “Ahol a hegyeket látod” adta magát, hiszen a zenekar tagjai a Mátra lábánál, Domoszlón élnek és alkotnak. A videó a A Mihaszna Film stábjával készült.

Road: Ahol a hegyeket látod (Hivatalos videoklip)
Road: Senki kedvéért nem fékezünk!
2021.06.11. // H-Music
01. Senki kedvéért nem fékezünk
02. Az ember dicsősége
03. Éhes
04. Igazi testvér
05. Átverve
06. Állj elém
07. Kócos éjszakák
08. Ahol a hegyeket látod
09. Kabbenyaldki
10. Szerintem
11. Majd szóljatok, ha nem kell fény már senkinek
12. December
13. Van az úgy