A tehetségkutatóra olyan főleg Maglód és környéki (Gyömrő, Mende, Sülysáp, Ecser, Pécel stb.) együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hip-hop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country, stb.

Elsősorban saját zenét játszó zenekarok jelentkezését várják, így sajnos tribute és feldolgozást játszó zenekaroknak nem tudnak lehetőséget adni. A jelentkezéseket emailben várják (retrokocsmafesztival@gmail.com), a beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd az előzetes válogatás után 7 zenekar kap lehetőséget a bemutatkozásra 2019. július 6, Maglódon a Retro kocsmában- Colombus Söröző (Maglód, Bellus J. tér 3.).

Jelentkezni 2019. június 15-ig lehet. A jelentkezéshez kérnek csatolni egy zenét mp3-ban, vagy egy Youtube linket, egy fotót és egy rövid biográfiát a zenekarról.

A nevezési díj: INGYENES.

Döntőbe jutás:

A beérkezett bemutatkozó és hangzóanyagok alapján a zsűri a tervek szerint 7 zenekart juttat be a rendezvényre, akik professzionális körülmények között mutathatják meg tudásukat.

Verseny menete:

A tehetségkutató fesztivál élő döntője 1 színpadon kerül megrendezésre. A zenekarok felváltva mutatják be tehetségüket a 4 tagú zsűrinek. A fellépési sorrend sorszámhúzással dől el.

Produkcióval kapcsolatos információk:

A jelentkezőknek minimum 3 saját zeneszámot kell bemutatniuk a versenyen. A rendelkezésükre álló időt teljesen ki kell tölteniük. Irányadóként 25 perc játékidőt és 10 perc beállást jelölünk meg, ettől tetszés szerint el lehet tekinteni a 35 perces kereten belül. A fellépőknek a saját hangszereiket kell használniuk, a behangosított dobfelszerelés és hangszeralapok kivételével. Természetesen, aki saját backline-t akar használni, megteheti, de csak a meghatározott időkereten belül.

A zsűri összetétele:

Nagy Zoltán (a Big-Stick dobverők gyártója)
Szilágy „Szizsó” Zsolt (ex-Carmen, Partyzan frontember)
Deák Gyula (Hard Légió, Garázsmenet stb.)
Gyurcsik György (a Rockvilág.hu főszerkesztője)

A díjazások hamarosan!

Az esemény Facebook-oldala