A Primal Fear frontembereként ismert Ralf Scheepers egyike Németország legacélosabb torkainak – nem csoda, hogy annak idején mind a Judas Priestnél, mind a Helloweennél potenciális énekesjelölt volt.

Az európai metal színtéren a Tyran Pace 1983-as Eye To Eye albumával debütált énekes, aki az első három Gamma Ray lemezen is szerepelt, karrierje első szólóalbumával rukkol elő február 18-án.

Ez a lemez olyan, mint egy utazás, ami a karrierem minden állomását érinti: kőkemény, zúzós metal, súlyos, groove-os ütemek, nagyzenekari, epikus dolgok és pőre, alapvető dalok egyaránt lesznek rajta. Meg persze néhány kellemes meglepetés is!

A meglepetések közül az egyik minden bizonnyal az a dal lesz, melyet Ralf duettben énekel Tim „Ripper” Owensszel. Két szerzeményt a Primal Fear gitáros Stefan Leibinggel írt meg az énekes, vendégként pedig olyan gitárosok játszanak a nótákban, mint Victor Smolski a Rage-ből, Kai Hansen a Gamma Rayből, Metal Mike, de felbukkan a lemezen Sander Gommans (ex-After Forever), Snowy Shaw (King Diamond, Therion stb.), valamint a Primal Fear minden tagja, ideértve Mat Sinnert is, aki ráadásul a lemez producere is volt. Az egyelőre cím nélküli anyagon két feldolgozás is szerepel majd, a (mi más?) Judas Priest Before The Dawnja és Scheepers egyik még régebbi csapata, a Tyran Pace Saints Of Rockja. A Ralf és Achim Köhler által producerelt lemez a tervek szerint február 18-án kerülhet a boltokba a Frontiers gondozásában.