Két új dalt tett közzé a 2016-ban új tagokkal megerősödött legendás QSS zenekar. A QSS-t Tóth Zoltán (basszus), Vojtkó Dezső (gitár), Mózsik Imre (dob) és Papp György (ének) alapította valamikor a 80-as évek elején. ’83 végén Papp Gyuri helyére Barango Bajtai Zoltán került, aki az összes számra új szövegeket írt. Kezdetben sok más punk-bandával közösen a Táncsics gimnázium pincéjében folytak a próbák, koncertekre csak elvétve került sor, mert a korabeli punk-szcéna elég sivár volt: jóformán sehol sem lehetett fellépni. S ha mégis, akkor a koncert gyakran a skinheadekkel folytatott közelharc miatt hiúsult meg. Akkoriban ugyanis rendszeresen szervezték közös klubokba a két irányzat képviselőit. A QSS végső felállásnak első koncertje is egy ilyen incidens miatt hiúsult meg 1984 novemberének végén a Ráday klubban, ahol A Mos-oi basszgitárosa, Szappanos csúnyán összeverte Vojtkót, majd a kirobbant tömegverekedést követően a zenekar nem jutott el a színpadig.

’85-ben leszerveztek egy stúdiófelvételt, ami akkoriban csakis illegális lehetett. 4500 forintot (akkoriban egy egész havi kereset) fizettek a Magyar Rádió egy stúdiósának, hogy maradjon benn egy egész éjszakára, a zenekar pedig taxival odaszállította a szerelést, és a Rádió hátsó bejáratán bejutva egy remek stúdióban reggel 7-ig fel is vettek hét számot.

’85 februárjában Tóth bevonult katonának, úgyhogy a zenekar ’86 augusztusáig szüneteltette működését. Amikor Tóth leszerelt, Vojtkót sorozták be, úgyhogy Tóth új gitárost keresett, amit Vraskó János személyében meg is talált. Dobost is keríteni kellett, mert Mózsik Imi épp az USA-ban tartózkodott. Az új felállás ’86 decemberében debütált a Kassák klubban, amelyről videofelvétel is készült, de ez is elkallódott. ’88-ban leszerelt Vojtkó és hazajött Imre, úgyhogy ismét összejött az eredeti felállás, amely 1988 januárjában lépett fel először együtt. A 88-as és 89-es év már jóval barátságosabb környezetnek bizonyult, mert ekkoriban indult be a Fekete Lyuk, amely többé kevésbé rendszeres fellépési lehetőséget, és a korabeli magyar viszonyokhoz képest elfogadható megszólalást biztosított. A QSS eredeti felállásnak halotti torát a ’99-es Sziget fesztiválon tartották, amely Barangó botrányos részegsége miatt nem tartozik a legsikeresebb produkciók közé. A zenekar ezzel tulajdonképpen megszűnt, jóllehet Barangó utóbb Kalambó Kutyája néven alapított zenekart, amely a QSS-repertoár jó részét rendszeresen játszotta, és egyes QSS-számok reggae-, illetve ska-feldolgozásával próbálkozott – elenyésző sikerrel. 2007-ben egy az ETA-val és a Kretens-szel közös “nosztalgiakoncert” erejéig a Gödörben állt össze az eredeti QSS, de akkor úgy tűnt, hogy ennek nem lesz folytatása. Hosszú idő után azonban előkerült Tóth, és néhány új számmal felkereste Barangót, illetve Mózsik Imi is vállalta a fellépéseket, így apró változtatással (gitárosként Vojtkó helyett Ruff István lép be, és Barangó basszusról ének+gitárra vált) összeáll az eredeti formáció.

A QSS jelenlegi tagsága:

Tóth “Totya” Zoltán (basszus), 
Veszelszki “vessy” Norbert (ének/gitár), 
Kereszty “Keró” Dániel (gitár), 
 Kocsis “Pajesz” Richárd (dobok)