Destructive Masterpiece címmel egy szöveges videóval kísért új dalt tett közzé a nu metalos budapesti Pennhurst, és a hírlevélből arra is fény derül, hogy az első nagylemezük márciusban érkezik majd.
A Pennhurst egy 2014. január elején alakult 5 tagból álló budapesti Nu-metal formáció. Az alakulás nem a megszokott módon történt, Scizo és Maniac egy elmegyógyintézetben ismerkedtek meg, miközben kezelésük folyt. A hosszas beszélgetések alkalmával bebizonyosodott, hogy mindkettőjük számára a legfontosabb a zenekar alapítás! Sorsuk elválaszthatatlanul egybe forrt.

Az intézetben sok érdekes egyéniséggel találkoztak, céljuk egy olyan formáció létrehozása volt, melynek kivétel nélkül minden tagját, az intézetben kezelés alatt álló betegek alkotják. Hosszas társkeresés után sikerült társakra lelniük és együtt megszökniük Addicteddel, Panickyvel és Paranoiddal.

A zenekar tagjai a rájuk legjellemzőbb viselkedésformák, tulajdonságok alapján keresztelték át magukat: SCIZO, MANIAC, ADDICTED, PARANOID, PANICKY.

Illetve a csapat nevét is egy Amerikai elmegyógyintézet ihlette, a PENNHURST!
A banda koncerteken való megjelenése sem mondható átlagosnak, a tagok az intézetben viselt kényszerzubbonyt, különböző maszkokat, illetve gézből készült szemfedőt viselnek. Azóta sok mindenen keresztülmentek.

2015-ben kiadták önálló gondozásban első 7 dalos kislemezüket, ami a Losing Control nevet viseli. A többségében angol nyelven íródott számok mellé, azért került egy agresszív magyar dal is, az Add Végre Önmagad!

2015 novemberében, Németországban 5 alkalommal kísérték el az Ektomorf legénységét Európai turnéjukon.

2016-ban az immár elkötelezett zenekarrá összeforrt együttes, megnyert egy Tankcsapda zenekar által meghirdetett felhívást, melynek eredményeként szerepelhetett a banda a 2016. november 22. -én megjelent Dolgozzátok fel! duplalemezes Tankcsapda albumon, a Köpök rátok című átiratukkal, melyre videoklip is készült. A klip sikeresen debütált, 2 hét alatt elérte a 20.000 –es nézettséget! Videók terén még 2 koncertklip színesíti a palettát, melyeket a zenekar 2016. őszén tárt a nyilvánosság elé.
2017 április 28-án, a Tankcsapda meghívásának eleget téve, a Pennhurst fellépett a Papp László Budapest Sportarénában Lukács Laciék vendégeként! A zenekar 45 perces műsorát kellően intenzív előadás is kísérte, melyről több nevesebb medium is pozitív kritikákat írt!

2018 tavaszán a zenekar ismét részt vett egy 3 állomásos mini turnén, ahol az Ektomorf közönségét melegítette be, intenzív 40 perces műsorával! Majd augusztus 18-án a Depresszió zenekar vendégeként a Barba Negra Track-ben lépett színpadra! Ezután október 18-28-ig egy 11 állomásos Európa turné következett, melyben az Omega Diatribe és a King Furia-val karöltve 5 országot érintve (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Ausztria, Szlovákia) a csapat végigzúzta esténként a 40 perces műsorát! A koncertezés mellett a zenekar nekilátott a dalszerzésnek, a csapat az első nagylemez tervezett megjelenését 2020 tavaszára tűzte ki!
” Bár a lemezünk megjelenését most őszre-télre ígértük, de a kiadónkkal való közös egyeztetés után úgy gondoltuk, hogy jövő tavasszal rukkolunk elő vele! Mindenképpen jót fog tenni az anyagnak, ha érlelgetjük még egy kicsit! Nagyon fontos változás, hogy az angol nyelvről magyarra váltottunk, így az eddigi angol nyelvű dalaink is magyarul fognak megszólalni a lemezen! Ami biztos: igazi arcletépős, brutál anyag készül!”