Az Uránia Nemzeti Filmszínház 2017. november 11-én, 19:30-tól exkluzív vetítésen mutatta be a Pearl Jam Let’s Play Two című zenés dokumentumfilmjét, eredeti nyelven, angol felirattal. A világszerte mozivászonra kerülő alkotás Közép-Európában – Szlovákia és Ukrajna mellett – csupán Magyarországon került fel a mozivászonra. A Grungery által szervezett eseményről videó is készült, abból világosan kiderült, mit is jelentene embereknek egy hazai koncert, hiszen Eddie Vedderék legutóbb 1996-ban koncerteztek itt.

A Pearl Jam két telt házas koncertet adott 2016 augusztusában a chicagói Wrigley Field arénában, a Chicago Cubs baseballcsapatának legendás stadionjában. Az előadásokra összesen 80 ezer jegyet értékesítettek, ezzel minden idők legnagyobb számú fizető nézőjét vitték be a Wrigley-be Eddie Vedderék. A két este alatt 70 dal került műsorra, amiből 16 dalt választott ki a filmhez Danny Clinch, a Let’s Play Two rendezője.

A film további érdekességét a Chicago-közeli kisvárosból, Evanstonból származó Pearl Jam énekes, Eddie Vedder Cubs iránti rajongása, valamint a baseballcsapat aktuális története adja: az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb egyesülete, több mint 100 évvel az első siker után nyerte meg újra a bajnoki címet, a World Series-t. A mindent eldöntő, hetedik mérkőzést a csapat idegenben nyerte meg a Cleveland Indians ellen. A Cubs győzelmének jelentőségét jól mutatja, hogy a végső összecsapást 40 millióan nézték a televízióban (1991 óta a legmagasabb nézőszám), a két nappal későbbi, chicagói ünneplés során pedig becslések szerint 5 millió Cubs-szurkoló lepte el a város utcáit.

A mozifilm az augusztusi Pearl Jam koncertek, valamint a Chicago Cubs 2016-os sikertörténetének kétórás ünnepe.

Ami pedig a további Pearl Jam koncerteket illeti, 2014 után 2018-ban ismét Európában turnézik majd Seattle királya. Magyar dátum sajnos nincs, bár a Volt fesztivált tökéletesen passzolna a menetrendbe, mivel pont akkor van egy nagyobb szünet a turnéban, és Rómából Prágába menet nem is túl nagy kitérő, már ha persze busszal akarják ezt az utat megtenni. De persze nem valószínű, hogy utólag hozzácsapnák a menetrendhez Sopront is, így aztán hozzánk legközelebb Prágában vagy Krakkóban lehet elcsípni őket. Íme a dátumok:

Június 12 – Amszterdam, Ziggo Dome
Június 18 – London, O2 Arena
Június 19 – London, O2 Arena
Június 22 – Milánó, I-Days Festival at Arena Expo
Június 24 – Padova, Stadio Euganeo
Június 26 – Róma, Stadio Olimpico
Július 1 – Prága, O2 Arena
Július 3 – Krakkó, Tauron Arena Kraków
Július 5 – Berlin, Waldbühne
Július 7 – Werchter, Rock Werchter Festival
Július 10 – Barcelona, Palau St. Jordi
Július 12 – Madrid, Mad Cool Festival
Július 14 – Lisszabon, NOX Alive Festival