Az új Overkill album The Grinding Wheel címmel 2017. február 10-én jelent meg. Az album producere maga a zenekar volt, a keverést Andy Sneap végezte (Testament, Exodus, Accept stb.), a borítót pedig ezúttal is Travis Smith (Nevermore, Opeth stb.) készítette. A lemezmegjelenés előtt egy különleges felállásban mi is megnézhettük 2016. november 17-én a Barba Negrában az Overkillt. A Killfest névre keresztelt Európa-turnén nem vett részt Dave Linsk gitáros, akinek a helyére a Grip Inc. soraiból is ismert Waldemar Sorychta (Enemy Of The Sun, ex-Despair, ex-Voodoocult) került. Az Overkill dobcájgja mögött is változásnak lehettünk szemtanúi, a családi okok miatt otthon maradt Ron Lipnicki helyét a banda koncertes hangmérnöke, Eddy Garcia vette át, aki a texasi Pissing Razors dobosaként is püföli a bőröket.

Mostanra megoldódott a banda dobos gondja, a hivatalos ütős  Jason Bittner lett, aki a kétezres években a Shadows Fall dobcucca mögött ült, de pár éve az Anthrax-szel is turnézott. Sőt, Jason Bittner kereken egy hónapal ezelőtt Magyarországon is járt, április 7-én a thrash veterán Flotsam And Jetsam tagjaként lépett fel a ShowBarlangban.

Egyelőre nem tudni, hogy Bittner a Flotsamben is tag marad-e párhuzamosan, de mivel az Overkill hagyományosan nagyon feszített turnémenetrenddel operál, inkább azt valószínűsítenénk, hogy nem. Az Overkill következő turnéja júniusban indul. A banda a nyár folyamán több európai fesztiválon is fellép. A csapat első Bittner-rel közös koncertje június 9-én kerül megrendezésre, a cseh Brutal Assault fesztiválon.