Három évvel az után, hogy a banda megalakult (és underground körökben világszerte ismertté váltak), a két neves black metal zenész, Djevel (Svartelder, Doedsvangr) és Nord (Fatal Impact, Byrdi) által alapított Nordjevel 2018-ban négytagúra bővült. Az alapító/énekes Doedsadmiral (Svartelder, Doedsvangr, Enepsigos) és a basszer DzeptiCunt (ex-Ragnarok) mellé harmadik és negyedik tagként lépett be a bandába Destructhor (gitáros /  Myrkskog, Odium,, Nader Sadek (live), Nidingr (live), ex-Zyklon, ex-Morbid Angel, ex-1349) és Dominator (dobos / Odium, The Wretched End, 1349 (live), Myrkskog (live), In Battle, ex-Aeon, ex-Dark Funeral, ex-Netherbird, ex-Sanctification, ex-Souldrainer).

Az új tagok mellett a két alapító, Doedsadmiral énekes / dalszerző és Nord (Fatal Impact, Tvangeste, Byrdi) gitáros, valamint DzeptiCunt (ex-Ragnarok) basszusgitáros alkotta a Nordjevel 2018-as felállását, de Nord néhány hónappal ezelőtt távozott a bandából. A banda második nagylemezének munkálatai 2018 közepén indultak el. A 2016-os Nordjevel folytatása – Necrogenesis címmel március 29-én, az Osmose Productions jóvoltából jelent meg. Az album felvételei a norvégiai Spydeberg-ben zajlottak, a Velvet Recording stúdió falai között, Christer Krogh hangmérnök társaságában. A keverés és a maszter Patric Darkhyrys és a francia WSL Stúdió nevéhez fűződik. A lemezborító Vincent Fouquet (Above Chaos) műve. A lemezen szereplő Devilry című tételhez most pedig egy videoklip is érkezett.

Jó hír, hogy hamarosan Budapesten is fellép a Nordjevel, a Suffocation és az osztrák Belphegor társaságában. A Dürer Kertben április 26-án megrendezésre kerülő koncerten játszik az osztrák DarkRise is, hazai részről pedig a Kill With Hate.

Az Emptiness Booking, a Cudi Purci Booking és a Dürer Kert bemutatja:

2019. április 26., péntek)
Dürer Kert / Nagyterem

Suffocation (US)
Belphegor (AT)
Nordjevel (N)
DarkRise (CH)
Kill With Hate (HU)


Jegyek:

4500 HUF – Early Bird (csak online)
5500 HUF – Limitált elővétel
6500 HUF – Normál ár

Online: a Tixa rendszerében
Offline: Dürer Kert, Wave

A Nordjevel (jelentése: Northern Devil) 2015 legelején állt össze. Djevel és Nord közös álláspontja a black metal műfaj és az okkultizmus tekintetében, rögtön tökéletes szinkronba helyezte az új zenekar balanszát. A páros meghívására, Fredrik Widigs gondolkodás nélkül beállt a csapatba. Widings ennek ellenére – egyéb elkötelezettségei okán – azonban nem tudott részt venni a Nordjevel élő fellépésein; viszont a stúdióban nélkülözhetetlen dal- és zeneszerzővé vált a svéd dobos.

A trió Nordjevel címmel adta ki bemutatkozó albumát 2016. január 29-én, a francia Osmose Productions kiadó jóvoltából. A lemezen a Troll zenekarból ismert Nagash és az 1349 gitárosa, Archaon vendégeskedik. 2017 februárjában megjelent a banda második kiadványa, a Krigsmakt című EP. Ez utóbbit egy Noralf nevezetű gitárossal rögzítette a banda – az ő helyére érkezett később Valla.

Nordjevel – Necrogenesis
(Március 29 – Osmose)

01. Sunset Glow
02. Devilry
03. The Idea Of One-Ness
04. Black Lights From The Void
05. Amen Whores
06. The Fevered Lands
07. Nazarene Necrophilia
08. Apokalupsis Eschation
09. Panzerengel
10. Venom Of Serpents (vinyl, digipak bónuszdal)