2006-ban adta el Courtney Love a Nirvana-dalok jogainak 50 százalékát, úgy tudni, hogy 50 millió dollárért. Ám majdnem három év alatt a becslések szerint alig 2,3 millió bevételt hozott az együttes a vásárló cégnek – szakértők szerint azért, mert a Nirvana túl lázadó volt.

A Portfolio cikke azt vizsgálja meg, hogy mi történt a Nirvana-jogokkal azóta, hogy Courtney Love eladta 50 százalékukat (korabeli hírek egyébként 25 százalékról szóltak) egy meg nem nevezett összegért, állítólag 50 millió dollárért. (Ennek köszönhette egyébként Kurt Cobain, hogy egy évre letaszította Elvist a legjobban kereső hírességek listájának éléről.) A lap nem kapott hivatalos adatokat arról, hogyan térült meg a Primary Wave Music Publishing befektetése, ám szakértők becslése alapján úgy véli, hogy majdnem három év alatt alig több mint 2,3 millió dollárt hoztak a licencek a zeneműkiadónak; tehát irreális elvárásaik voltak a vásárláskor.

Ez a pénz jóval kevesebb, mint amit egyéb híres pop- és rockzenekarokból ki lehet hozni. A Porfolio a következő összehasonlításokat közli: a Guitar Hero zenés konzoljáték számára mindössze egy Nirvana-számot vettek meg, a Breed a becslések szerint nagyjából 50 ezer dollárt érhetett – míg az Aerosmith 5 miliót kapott 24 darab slágerért. Három év alatt összesen 13 mozi- és tévéfilmbe adtak el jogokat, összesen 480 ezer dollárért, ezt a cikk a Jonas Brothers 2008-as teljesítményével állítja szembe: a Disney-tesók dalai 105 filmbe kerültek be, 1 millió dollárért. 2006-ban tárgyalások kezdődtek a Primary Wave, Courtney Love, a zenekar életben lévő tagjai és kiadójuk, valamint a CBS között arról, hogy a CSI: Miami sorozat egy zenéről szóló részébe számos Nirvana-számot adnak el, azonban egy meg nevezett forrás szerint az iparágban szokásos összeg kétszeresét kérték ezekért, amit a tévéadó nem akart kifizetni.

A várakozásoknál alacsonyabb eladások oka a Sony / ATV zeneműkiadó elnöke, Martin Bandier szerint az, hogy a “generációs szorongásokat” kifejező “Nirvana annyira forradalmi volt, hogy nem lehet túl sok különféle projekthez illeszteni a zenéjüket”; ráadásul rengeteg “ikonikus előadó” verseng a forrásokért. A Primary Wave honlapján például a legendák szekciójában Kurt Cobain mellett Steven Tylert, Steve Earle-t, a Hall & Oates duót és Daniel Johnstont is ott találjuk, míg a maiak közül a partnerük például Albert Hammond Jr. és Jakob Dylan.