2016. október 7-én jelent meg az Alter Bridge legutolsó albuma, a The Last Hero, a lemez és az azt követő turné pedig azt eredményezte, hogy a banda frontembere, Myles Kennedy fiók mélyén hagyta első szólólemezét. Pedig a Slash mellett is feltűnő Kennedy 2009 óta dolgozott az albumon. Mostanra azonban kiderült, hogy a Napalm Recordsnál jelenik meg Myles Kennedy első szólólemeze, azonban ez nem az az anyag, melyen évek óta dolgozott az Alter Bridge frontembere, mivel azt szinte teljes egészében félretette.

Így aztán a „kettes” album lesz az „első”, amely Year Of The Tiger címmel március 9-én lát napvilágot. Az album producere Michael “Elvis” Baskette volt, a 12 dalt pedig az énekes javarészt maga vette fel, de első zenekara, a The Mayfield Four (maga Kennedy is ebben a bandában énekelt a ’90-es években) dobosa, Zia Uddin például vendégeskedett rajta. A Year Of The Tiger első ízelítője a címadó dal hivatalos videoklipje volt, amit Dan Sturgess rendezett. A kisfilmben Kennedy visszautazik a múltba, 1974-be (“A Tigris Éve”), hogy felelevenítse apja elvesztésének tragédiáját. Myles ekkor még csak ötéves volt. A napokban azonban egy szöveges videó segítségével a Haunted By Design dal is bemutatásra került.

Egyelőre nem tudni, Kennedy mennyire intenzíven áll majd bele a lemez népszerűsítésére, de bizonyos pletykák szerint akár már jövőre ismét aktivizálhatja magát a Slash-féle The Conspirators is.

Myles Kennedy – Year Of The Tiger
(Március 09 – Napalm Records)

01. Year Of The Tiger
02. The Great Beyond
03. Blind Faith
04. Devil On The Wall
05. Ghost Of Shangri La
06. Turning Stones
07. Haunted By Design
08. Mother
09. Nothing But A Name
10. Love Can Only Heal
11. Songbird
12. One Fine Day