Október végén érkezett a hír, hogy 13 év után némileg váratlanul Mike Portnoy visszatér a Dream Theaterbe, ezzel egyidejűleg Mike Mangini pedig távozik. Most Mike Portnoyt kérdezték a New York-i Rock & Roll fantasy keretein belül, hogy fog e dalokat játszani az elmúlt időszakból, ő pedig nem zárkózott el előle.

“Túl korai megmondani. Amikor 13 évvel ezelőtt kiléptem a bandából, én írtam a setlistet és hasonlókat. Most még nem is beszéltük róla, hogy mi lesz az új rendszer. Természetesen nyitott vagyok rá, így biztosan megtenném, ha ezt akarják…..”

Arra a kérdésre, hogy miben most más a rendszer mint régen így felelt:
„Azt hiszem, amikor sok évvel ezelőtt otthagytam a zenekart, túl sok dologért feleltem én, viszont mostanra már annyira hozzászoktak ahhoz, hogy inkább kollektív zenekarként működjenek, így teljesen más a szituáció mint amikor még ott voltam. Meg kell találnom a helyemet anélkül, hogy bárki lábujjára lépnék. Tiszteletben kell tartanom, hogy mindezt végig nélkülem csinálták”

“Szóval bármit is akarnak tenni, nyitott vagyok rá. De ennek ellenére annyi zenénk van, amihez visszatérhetünk és eljátszhatjuk, hogy… Én személy szerint alig várom, hogy újra elővegyem ezeket a dalokat, de ha ők is akarnak újabb számokat is játszani, az is megfelel nekem..