A stockholmi Metallica-rajongók hoppon maradtak, a helyszínen derült ki, hogy elmarad a fellépés.

Az Európában turnézó Metallica vasárnap Stockholmba lépett volna fel, de a koncertet az utolsó pillanatban lefújta a zenekar. Késő délután még minden rendben volt, a beállás a tervek szerint zajlott, este a 16 ezres közönség elfoglalta a helyét a Globe Arenában (ahol egyébként előző nap is fellépett a Metallica), majd jött a bejelentés: nem lesz koncert. Mint kiderült, percekkel a tervezett kezdés előtt James Hetfield frontembert kórházba kellett szállítani gyomorbántalmak és dehidratáció miatt, így a kvartett másik három tagja csak néhány pillanatra lépett színpadra, amíg bejelentették, hogy a koncert elmarad.

„Ételmérgezést kapott Hetfield, tényleg, tényleg, tényleg. Látjátok, a csapat egyik tagja nincsen velünk. Jamesnek nagyon rossz napja volt, és jelenleg a kórház felé tart. Reméljük minél hamarabb meggyógyul. Sajnos a ma esti koncertet a Metallica nem képes megtartani. Nagyon, nagyon, nagyon sajnáljuk. Higgyétek el, egyikőtök sem akar hármunk közül bárkit is hallani énekelni, ezért a koncertet nem tudjuk megtartani” – jelentette be Lars Ulrich a csalódott rajongóknak.

Hetfieldet nem sokkal később kiengedték a kórházból, és a zenekar azonnal visszarepült az Egyesült Államokba. Újabb fellépéseket nem kellett lemondani, mert legközelebb csak március végén lesz koncert, akkor folytatódik az együttes európai turnéja. Honlapjukon bocsánatot kértek a rajongóktól, legfőképpen azoktól, akik messziről utaztak a koncert helyszínére. A koncertet májusra ütemezte át a banda. Egyes információk szerint a csapat egy indiai étteremben vacsorázott a fellépés előtt -írja a yahoo news.

A tavaszi/nyári turnén a Metallica kétszer is fellép Magyarországhoz közel, május 14-én Bécsben, június 19-én pedig a nickelsdorfi Nova Rock fesztiválon ad koncertet. Utóbbi eseményhez kapcsolódó hír, hogy a szervezők bejelentették: a háromnapos eseményen az eddig bejelentett előadók mellett a Faith No More és a Nine Inch Nails is fellép.

By Balage és Est.hu