Hetek óta tart a Megadeth basszusgitárosa, David Ellefson körül zajló kálvária, ugyanis a zenészről május elején szexuális tartalmú magánüzenetek, valamint egy maszturbálós videó került fel a Twitterre és az Instagramra.

Mindez azzal kezdődött, hogy egy Instagram-felhasználó azt állította, hogy a basszusgitáros intim kapcsolatot tart fenn egy 19 éves rajongóval, aki a megismerkedésük idején 17 éves volt, és hogy két videóval is rendelkezik bizonyíték gyanánt, amelyek közül az egyikben Ellefson kielégíti magát. Ezek a videók, fotók később nyilvánosságra is kerültek. A szóban forgó másik fél nyilatkozatában elmondta, hogy ő kezdeményezte a dolgot és nem tartja magát áldozatnak, valamint azok azokat a pletykákat is eloszlatta, amelyek szerint Ellefson kiskorú lánynak küldte el a videókat, ugyanis ő maga nem volt kiskorú mindezek történtekor.

A 19 éves rajongótól kiszivárgott videók nyilvánvalóan kínos helyzetbe hozták az 56 éves zenészt, de a családját és a zenekarát is. Sajtóhírek szerint Dave Mustaine mellett a lánya, Electra is azonnal kikövette a zenész Instagram-oldalát. David Ellefson 33 éve van együtt a feleségével, 27 éve házastársak, két gyermekük van, a 25 éves Roman Alexander és a 22 éves Athena Grace.

Így aztán borítékolható volt, hogy Dave Mustaine is lépni fog, a zenekarvezeteő pedig kirúgta Ellefsont.

„Tájékoztatjuk a rajongóinkat, hogy David Ellefson már nem játszik a Megadeth-ben, hivatalosan elválnak az útjaink. Nem tudjuk félvállról venni ezt a történetet, bár nem ismerjük minden részletét, de az egyébként is feszült viszonyunk és a nyilvánosságra került tények a további közös munkát lehetetlenné teszik. Alig várjuk, hogy találkozzunk a rajongóinkkal ezen nyáron, és azt is, hogy megoszthassuk a világgal a vadonatúj zenénket. Már majdnem elkészültünk vele.”

A két Dave gyakorlatilag a Megadeth megalakulása óta egy párt alkottak, nem véletlen volt ráaggatva egy időben a zenekarra a Megadeth helyett a Megadave. Már együtt zenéltek az 1983-as indulásnál és ez így is volt a zenekar 2002-es feloszlásáig. Mustaine a 2004-es visszatérésnél elsőnek James MacDonough kezébe nyomta a basszusgitárt, majd két év után őt James LoMenzo váltotta. Dave Ellefson 2010-ben csatlakozott újra Mustaine-hez és mindezidáig együtt is zenéltek.