Tavaly szeptemberben jelentette meg első nagylemezét a Giraffe Tongue Orchestra, ahol a Mastodonos Brent Hinds zenél együtt a The Dillinger Escape Planből ismert Ben Weinmannel, illetve William DuVall-lal, az Alice In Chains frontemberével. Ez még nem hátráltatja azt, hogy a háttérben új Mastodon album is formálódjon. Mindenesetre az utolsó simításokat végzi új albumán a Mastodon, akik ezúttal is Brendan O’Brien producerrel dolgoznak a friss szerzeményeken. A 2014-es Once More ‘Round The Sun folytatása március 31-én jelenik Emperor Of Sand címmel. A lemez központi témája a halál lesz, mindez szorosan kapcsolódik Brann Dailor egyik családtagjának rákos megbetegedéséhez és gyógykezeléséhez. Már három dal is bemutatott a banda a 2017-es albumról, most pedig itt a stúdiós werkfilm-sorozat ötödik epizódja:

A Parkway Drive és a Gojira után újabb súlyos névvel bővült a Barba Negra Track programkínálata, június 14-én Budapestre jön az atlantai Mastodon is. A mai progresszív metalszíntér egyik legfontosabb zenekara várhatóan a március végén megjelenő új albumával érkezik a Trackbe.

A eredetileg dupla albumra tervezett „Emperor Of Sand” végül 11 dalt tartalmaz majd, ebből kettőt már megismerhettek a rajongók. A Mastodon az Eagles of Death Metal társaságában indítja tavaszi turnéját, nyártól pedig már önálló utakon járnak. A Barba Negra Trackbe június 14-én érkeznek.

Esemény ITT!

Early bird jegyár: 6.500 Ft ( a készlet erejéig) – Barba Negra online  Tixa  – Normál jegyár: 7.500 Ft. – www.concerto.hu (+ pkg) , június 1-től: 8.500 Ft.

Mastodon – Emperor Of Sand
(Március 31 – Reprise)

01. Sultan’s Curse
02. Show Yourself
03. Precious Stones
04. Steambreather
05. Roots Remain
06. Word To The Wise
07. Ancient Kingdom
08. Clandestiny
09. Andromeda
10. Scorpion Breath
11. Jaguar God