Evandro Moraes vagy, ahogy a Manowar fanatikusok hívják, E. V. Martel 2019-ben csatlakozott a metal harcosokhoz. Erre azért volt szükség, mert a Manowar gitárosánál, Karl Logannél gyermekeket ábrázoló pornográf fotókat találtak, és emiatt már 2018. augusztus 9-én letartóztatták az észak-karolinai Charlotte-ban. Az 53 éves gitáros ellen vádat is emeltek hat rendbeli bűncselekmény miatt, amelynek neve hivatalosan kiskorúak kizsákmányolása. Így aztán 2019. február 25-én Tel Avivban Karl Logan helyett E. V. Martel sorakozott fel Eric Adams énekes, Joey DeMaio basszer és a 2017 óta a bulikon doboló brazil Marcus Castellani mellé a színpadon a Manowar Final Battle elnevezésű búcsúturnéján.
A jövő évi turnét azonban már E. V. Martel sem nyomja le, a gitáros személyes okokból úgy döntött, hogy egy ideig felhagy a turnézással. Mivel a Crushing The Enemies Of Metal Anniversary Tour 2023 rajtja vészesen közeleg, így a zenekar sem tétlenkedett, hamar meglett a pótgitáros. Nem is akárki, a zenekar 2023-as bulijain egy igazi virgalegenda, Michael Angelo Batio gitározik majd. A ’80-as években a Nitro soraiban feltűnt, extravagáns gitárjairól és elképesztő gyorsaságáról ismertté vált Batio január 30-án, Tallinnban áll majd először színpadra a veterán New York-i heavy metalosokkal.

Ez már a második tagcsere a zenekarban mindössze néhány hónap leforgása alatt, hiszen Anders Johansson dobos nyár elején adta át a helyét Dave Chedricknek. A Hammerfall és Yngwie Malmsteen volt dobosa, Anders Johansson még 2019 tavaszán csatlakozott a Manowar legénységéhez. A svéd zenész 2019 márciusában debütált a bandában a csehországi Brnóban és az ő dobjátéka hallható a The Final Battle címre keresztelt és elvileg három részesre szánt EP első felvonásán. Ha lesz is folytatás, azokon már nem ő fog dobolni, ugyanis családi okok miatt távozni kényszerült a zenekarból. Dave Chedrick személyében már meg is van a pótlás, az aktuális Crushing The Enemies Of Metal Anniversary Tour ’22/’23 turné állomásain a korábban többek között a Ravenben és a Kill Ritualban bizonyított Dave Chedrick csatlakozott a veterán heavy metalosokhoz.