Március végén a Machine Head hivatalosan is bejelentette az 1994-ben kiadott debütáló nagylemezének, a Burn My Eyes-nak jubileumi turnéját, amelynek keretében visszatért Robb Flynn és Jared MacEachern mellé a bandába az akkori felállás két tagja, Logan Mader gitáros és Chris Kontos dobos. A legjobb hír az, hogy az őszi jubileumi turnénak lesz magyar állomása is, október 20-án a Barba Negrában. A zenekar ismét an evening with…-típusú bulikat ad majd, egyik részükben a ’94-es debüttel, a másik blokkban vegyes válogatással a karrier többi szakaszából (pl. Imperium, Halo, és The Blood, The Sweat, The Tears). Utóbbiban ugyanakkor nem Mader és Kontos játszik majd Flynnékkel, hanem két másik zenész.




Erre azért volt szükség, mert tavaly novembertől már sem Phil Demmel gitáros, sem Dave McClain dobos nem tagja a Machine Headnek. Miután Demmel és McClain bejelentette, hogy az őszi turné végén kiszáll a Machine Headből. Az október 5-én startoló turnéhoz Robb Flynn és Jared MacEachern zenészeket toborzott, a két kiválasztott pedig Wacław “Vogg” Kiełtyka, a Decapitated gitárosa, illetve Matt Alston, a Dani Filth-féle Devilment dobosa lett. Egyelőre nem tudni, hogy szerződtetésük csak a 2020-ra is átnyúló koncertekre szól-e, vagy utána ők lesznek majd a banda fix tagjai is egy új albumon.




Visszakanyarodva a klasszikus Burn My Eyes albumhoz, a négy muzsikus – Robb Flynn, Jared MacEachern, Logan Mader, Chris Kontos – élőben, a stúdióban, amolyan bónuszként ismét rögzítette a debütáló anyagot. A Davidian, az A Thousand Lies, a None But My Own és a Death Church friss felvétele már ismert, alább a The Rage To Overcome új változata is megtekinthető. A turné hétvégén elstartolt Freiburgban, az október 20-ai budapesti koncertre már minden jegy elkelt!

https://youtu.be/qHBPW2Nt9dA

A koncert Facebook oldala

MACHINE HEAD – BURN MY EYES 25th ANNIVERSARY TOUR

Október
Sat 5th – Germany, FREIBURG Sick Arena Musikclub
Mon 7th – Holland, TILBURG 013
Wed 9th – Denmark, COPENHAGEN Amager Bio
Fri 11th – Germany, WUERZBURG Posthalle
Sat 12th – Germany, LEIPZIG Haus Auensee
Mon 14th – Germany, BOCHUM Ruhr Congress
Tue 15th – Germany, MUNICH Zenith
Wed 16th – Austria, VIENNA Gasometer
Fri 18th – Poland, GDANSK B90
Sat 19th – Poland, WARSAW Progressja

Sun 20th – Hungary, BUDAPEST Barba Negra

Tue 22nd – Switzerland, ZURICH Komplex
Wed 23rd – France, LYON Le Radiant
Fri 25th – Italy, MILAN Live Club
Sat 26th – Italy, PADOVA Hall
Sun 27th – Luxembourg, Lux Expo
Tue 29th – France, PARIS Le Trianon
Thu 31st – Belgium, BRUSSELS Forest National

November
Sat 2nd – UK, LONDON O2 Academy Brixton
Mon 4th – UK, MANCHESTER O2 Victoria Warehouse
Tue 5th – UK, GLASGOW O2 Academy
Thu 7th – UK, BELFAST Telegraph Building
Fri 8th – Ireland, DUBLIN Olympia Theatre