2013 tavaszán nagyon sokat foglalkoztunk a Lamb Of God frontember Randy Blythe prágai letartóztatásáról és peréről. Mint ismert egy 19 éves cseh rajongó, Daniel Nosek  halálával összefüggésben emberöléssel megvádolt Randy akár 10 évet is kaphatott volna, ha a cseh bíróság bűnösnek találja. De a cseh bíróság felmentette  Randyt. A zenekar július 24-én új lemezzel jelentkezik, amelyről elsőként a Still Echoes című szerzeményt mutatták be. A dal Randy prágai börtönélményeiről szól, és a VII: Sturm Und Drang címmel júliusban érkező új Lamb Of God lemez több dalában is visszaköszön majd a frontember három évvel ezelőtti csehországi büntetőügye. Az Embers című szerzemény érdekessége, hogy Chino Moreno, a Deftones énekese is vendégeskedik benne. Ezt a zenekar most közzé is tette:

A Grammy‑jelölt, toplistás, richmondi banda Josh Wilbur producerrel készítette el új nagylemezét, amely VII: Sturm Und Drang címmel jelenik meg idén júliusban. A banda Észak-Amerikán kívül mindenütt a Nuclear Blast kiadóhoz került az eddigi Roadrunner helyett, és a Wilbur mellett Nick Rowe és Kyle McAulay hangmérnökökkel készített nagylemezről meghallgatható a már említett Still Echoes című tétel is, valamint a korábban már klippel is bemutatott 512 című nóta után az Overlord klipje is megnézhető:

A Lamb Of God július szeptemberig a Slipknottal turnéznak Észak-Amerikában. Novemberben Európába teszik át székhelyüket, ahol először a Megadeth, a Children Of Bodom és a Sylosis társaságában játszanak Nagy-Britanniában és Írországban, majd a kontinens következik utóbbi két csapattal közösen, de sajnos Dave Mustaine-ék nélkül. A turné november 26-án éri el Bécset, ahol a Gasometerben játszanak majd.

Lamb Of God – VII: Sturm Und Drang
(Július 24 – Nuclear Blast)

01. Still Echoes
02. Erase This
03. 512
04. Embers
05. Footprints
06. Overlord
07. Anthropoid
08. Engage The Fear Machine
09. Delusion Pandemic
10. Torches