The Serenity Of Suffering címmel október 21-én jelenik meg a Korn tizenkettedik albuma, a 2013-as The Paradigm Shift folytatása. A bandának ez a második lemeze Brian „Head” Welch gitáros visszatérése óta, az album producere pedig a Grammy-díjas Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Deftones, Rush, Mastodon) volt. Érdekesség, hogy a lemez A Different World dalában a Slipknot, Stone Sour frontember Corey Taylor a vendég. A The Serenity Of Suffering előfutára a Rotting In Vain nóta volt, melynek videójában az a Tommy Flanagan szerepel, akit a sorozatrajongók a Sons Of Anarchyból ismerhetnek. Ezt a dalt augusztus 23-án az Insane című dal hivatalos videoklipje követte, most pedig itt az A Different World című dal hivatalos klipje is, amelyben a Slipknot, Stone Sour frontember Corey Taylor a vendég:

Mivel a brit Metal Hammer magazin idén ünnepli elindításának 30. évfordulóját, ebből az alkalomból egy speciális feldolgozás CD-mellékletet is kapnak az újság mellé az olvasók, amelyen az egyik tétel a Korné, akik az első nagy Faith No More sikerdalt, a We Care A Lot-ot dolgozták át:

A Korn máris turnézik Észak-Amerikában Rob Zombie társaságában. Ezt a kört ősszel egy újabb nagyszabású turné, a Nocturnal Underground elnevezésű körút követi majd a Breaking Benjamin, a Motionless In White és a Silver Snakes társaságában.

A Korn 2013. október 8-án adta ki eddigi legutolsó stúdiólemezét, ami az első album volt Brian „Head” Welch gitáros visszatérése óta. A ‘The Paradigm Shift című lemez a megjelenés első hetében több mint 46,000 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a Billboard 8. helyén végzett. Az anyag producere Don Gilmore [Bullet For My Valentine, Linkin Park, Pearl Jam] volt.

Korn – The Serenity Of Suffering
(Október 21 – Roadrunner)

01. Insane
02. Rotting In Vain
03. Black Is The Soul
04. The Hating
05. A Different World (feat. Corey Taylor)
06. Take Me
07. Everything Falls Apart
08. Die Yet Another Night
09. When You’re Not There
10. Next In Line
11. Please Come For Me