2019-ben ünnepelte 50. születésnapját a Uriah Heep! A legendás brit hard rock zenekar legutóbbi, 25. lemeze a 2018-as Living the Dream, mely a kerek évforduló mellett a 2020-as turné apropójaként is szolgált, Budapesten február 5-én, a Barba Negra Music Club színpadán láthattuk őket.

2020-ban lett volna egy jubileumi világkörüli turné, ám mint tudjuk, a világjárvány mindet átírt. Most úgy fest, hogy két év halasztás után 2022-ben minden idők egyik legnagyobb hatású brit rockzenekara egy átfogó, 61 dátumos, 28 országot érintő turné keretében ünnepel jövőre Európában és ami a legfontosabb, a turnénak lesz magyar állomása is, 2022. december 11-én érkezik Budapestre a Uriah Heep, a Hungexpo régi C pavilonjának helyén felépült Kongresszusi Központ plenáris termében fognak koncertezni.

Az 1969-ben alakult angol Uriah Heep a rocktörténet egyik legfontosabb zenekara, a Deep Purple és a Led Zeppelin mellett nevükhöz köthető a 70-es évek, azaz a klasszikus hard rock korszak hangzásvilágának kialakítása. Dalaik dallamosak, a csapat jellegzetességeit és különlegességét a gyönyörűen megszólaltatott, többszólamú vokálok alkalmazása, a Hammond orgona utánozhatatlan hangja, valamint a jazz, a country és progresszív elemek használata adta.

Legnagyobb slágereik – a Lady In Black, az Easy Livin’, a July Morning vagy a Gypsy – a rocktörténet elengedhetetlen részévé váltak. Lemezeikből világszerte több mint 45 millió példány fogyott, karrierjük során több, mint 60 országban adtak koncertet.

50th Anniversary of Uriah Heep
2022. december 11.
Budapest, Hungexpo, C – Kongresszusi Központ plenáris terme
A jegyértékesítés rövidesen indul.

A koncert Facebook oldala