Május 16-tól 18-ig már hatodik alkalommal rendezik meg a bécsi Arenában Ausztria legnagyobb punk/psychobilly fesztiválját. Az idei buli magyar szemmel nézve legérdekesebb eseményének a kanadai The Creepshow pénteki fellépése ígérkezik.

A nálunk is többször megfordult psychobilly zenekar nemrég másodszor is énekesnőcserére kényszerült, miután Sarah Blackwood a YouTube-sztár Walk Off the Earth-be távozott. Sarah azonban nem csak pótolhatónak bizonyult, de utódja, Kenda Legaspi minden tekintetben felül is múlja: ezt bizonyította a tavaly ősszel megjelent Life After Death című új lemezen is.   

Szintén a női énekes psychobilly vonalat erősíti majd az osztrák Kitty In a Casket, míg a cseh Pipes and Pints a sörlocsolós kelta punk nagyágyújának számít a környéken (nemrég nálunk is felléptek a Paddy and the Rats vendégeként). Az előbbiek mellett a pénteki programban szerepel a fesztivál egyetlen magyar fellépője a Bankrupt is, továbbá ott lesz az egyik legnépszerűbb Deutschpunk zenekar, a Dritte Wahl és az angol Sex Pistols Experience.

A szombati nap összeállításában főleg Deutschpunk és oi zenekarok szerepelnek, itt a német Knochenfabrik és a slágeresebb német nyelvű ska-punkban utazó Sondaschule számítanak a legnagyobb névnek, de fellép a nálunk is jól ismert Konflikt is Szlovákiából.

A vasárnapi programban három folk punk előadó szerepel: a Larry and His Flask az USÁ-ból, az osztrák Wham Bam Bodyslam és a kanadai Darren Eedens.

A teljes program és minden szükséges információ megtalálható az esemény FB oldalán:

https://www.facebook.com/events/1469183869965383/
http://arenavie.com/web/