A szimfonikus death metal görög mesterei, a SEPTICFLESH jövő tavasszal nagyszabású európai turnén mutatja be készülő új nagylemezét, co-headlinerként pedig nem kisebb név a társuk, mint a tavalyi új anyaggal jelentkező holland CARACH ANGREN, akik négy nyelven hozzák el kísértettörténeteiket. Hozzájuk csatlakozik a szintén görög On Thorns I Lay és a Naraka; a 36 állomásos turné budapesti állomása 2022. április 4-én lesz a Barba Negrában!

Javában készül az új SEPTICFLESH nagylemez is, a 2017-es “Codex Omega” utódjáról már több videóban hírt adtak; tavaly viszont egy nagyszabású koncertanyag is megjelent: az “Infernus Sinfonica MMXIX” DVD a mexikói Metropolitan Theater-ben adott 2019-es teltházas koncertet örökíti meg, melyen a zenekaron felül több, mint 100 zenész volt színpadon, a Septicflesh dalok a Symphonic Experience Orchestra, a Enharmonía Vocalis Choir és a Mexikói Nemzeti Egyetem Ifjúsági -és Gyermekkórusa kíséretében hangzottak el.
 
Septicflesh – Portrait Of A Headless Man (Infernus Sinfonica MMXIX)
CARACH ANGREN egyáltalán nem szorul bemutatásra a műfaj kedvelőinek. Történeteiket szimfonikus, nagyzenekaros extreme metal kísérettel mesélik, egyedülálló módon négy nyelven: dalaik angol, holland, francia és német szöveggel is születtek. Konceptalbumaikat mindig egy-egy témakörnek, illetve személynek szentelik, a tavaly nyáron megjelent “Franckensteina Strataemontanus”-t a 17-18. századi német okkultista, Johann Konrad Dippel tettei és életének eseményei inspirálták, akinek holttesteken végzett kísérletei ihlették Mary Shelley legendás Frankensteinjét is. 

Carach Angren – ‘Franckensteina Strataemontanus’
Szintén Görögországból érkezik az On Thorns I Lay. A zenekar legutóbb tavaly adott ki lemezt, a “Threnos” az újabb korszak dalainak hangzását követi. A korábbi évek lemezei óta teljesen megújultak és újra feltalálták magukat, a korai doom/death sötétségét a 2015-ös – 12 év hallgatás után készült – “Eternal Silence” lemeznél felváltotta az inkább Insomnium világát idéző melodic death, majd később a lágyabb, atmoszférikus alternative / gothic rock dalok. 

ON THORNS I LAY – Threnos
NARAKA Franciaországból érkezik hozzánk, modern death / thrash metal zenéjüket nem kerülik az a black, szimfonikus és nagyzenekaros elemek sem, tökéletesen beleillik a főzenekarok által képviselt világba. “In Tenebris” című bemutatkozó nagylemezükön Logan Mader (Machine Head, Soulfly, stb.) producerrel dolgoztak, a borítót pedig Seth Siro Anton (összes Septicflesh borító, Paradise Lost, Belphegor, Moonspell, Soilwork, stb.) készítette. A lemezen hallható Veronica Bordachinni (Fleshgod Apocalypse) a “Of Blood And Tears” című dalban, illetve az ex-Cradle Of Filth billentyűs-énekes Lindsay Schoolcraft énekel a “Mother of Shadows”-ben; utóbbi a dal videoklipjében is szerepel. 

NARAKA & Lindsay Schoolcraft – Mother of Shadows
A H-MUSIC, a Decibel Touring, a ROCK1 és a BARBA NEGRA bemutatja:
SEPTICFLESH
CARACH ANGREN
Vendégek:
On Thorns I Lay
Naraka
2022.04.04.
BARBA NEGRA 

Jegyárak: 
4999 Ft ▲ limitált early bird
5999 Ft ▲ elővételben
6999 Ft ▲ a koncert napján és a helyszínen

A koncert Facebook oldala

Jegyek