A szomszédos Ukrajna fővárosából, Kijevből érkezik hozzánk Október 19-énStoned Jesus. Ha jól számolom, immáron ötödik alkalommal, ugyanis 2012-től egy évet leszámítva minden esztendőben ellátogattak kis hazánkba. Ennek oka, hogy egyrészt nem vagyunk valami messze, másrészt mi vagyunk az egyik út a nyugat felé.

A banda zenéje a stoner és a doom között cikázik ide-oda, de néha belekóstol a meditatívabb jellegű átkötésekbe is mint az alábbi dal:

Legutóbbi albumuk még 2015-ben jelent meg harmadikként a sorban, The Harvest címmel. Azóta csak egy válogatáslemezt adtak ki. Jelen koncert apropója így nem egy új albumhoz kötődik, hanem az 5 éve megjelent Seven Thunders Roar-hoz, mely méltón a leghíresebb lemezük. Elkíséri még őket a Beastmaker, akik viszont már jóval messzebbről, az USA-ból érkeznek. Zenéjükön érzékelhető a kokain átitatta Ozzy-érás Sabbath, valamint egy sajátos megszólalás. Méltó felkonferálói lesznek a Stoned Jesus-nek. Valamint elsőként egy hazai banda nyit majd, ők pedig az Alone in the Moon. Náluk befigyel egy kis alternatív is a 90-es évekből merítve ihletet. Kíváncsi vagyok, milyenek élőben. Tehát Október 19-én egy jó kis stoneres-doomos este várja azokat, akik ellátogatnak a Dürer-be. Gyertek-gyertek!

Esemény IDE KATTINTVA!