A Steel Panthert először és – eddig – utoljára 2019-ben láthattuk Budapesten, következő turnéjukat, így a budapesti állomást is elhalasztották 2020-ról 2021-re, majd 2022-re. Jelen állás szerint július 1-jén lépnek fel, ezúttal is a Barba Negrában. Az viszont már bizonyos, hogy már nem az eredeti felállásban láthatjuk őket, mert a banda alapító tagja, a basszusgitáros poszton játszó Travis Haley, azaz Lexxi Foxx tavaly júliusban kilépett a zenekarból.

A Steel Panther azóta próbálja megtalálni a megfelelő utódot a posztra. Egy ideig úgy tűnt, hogy Silk Pockett (Phil Buckman, a Petty Cash basszusgitárosa) lesz a befutó, legalábbis a szeptember 5-i Rocklahoma fesztiválon ő játszott velük, de külföldi sajtóoldalak szerint Rikki Dazzle mellett teszi le a voksát a zenekar. Ezt is cáfolva, jelen állás szerint az európai turnéra – így július 1-jén a Barba Negrába is – egy T.K. fedőnevű basszusgitárossal jönnek majd. Az előzenekar kiléte viszont már nem ennyire titokzatos, a dél-walesi Florence Black nyitja az estét a teljes turnén.
A CONCERTO Music bemutatja: Steel Panther – Res-Erections European Tour 2022
Special guest: Florence Black
Jegyek kaphatók a Rock1-nél és a Tixánál május 31-ig 8900, június 1-től 9900 forintért.
2022. július 1. Barba Negra szabadtér

Heavy Metal Rules címmel 2019. szeptember 27-én jelent meg a Steel Panther ötödik albuma, a 2017-es Lower The Bar lemez folytatása, amelynek ezúttal is Jay Ruston volt a producere. A srácok továbbra sem változtattak a recepten, szóval a glam és a ’80-as évekbeli hard rock legjobb hagyományait gyúrták egybe. A Steel Panther 2019. július 17-én, pályafutása során első ízben végre Magyarországon is fellépett. A helyszín a Barba Negra Track volt, élménybeszámolót ITT olvashattok.

Aki esetleg lemaradt a fergeteges buliról, újabb lehetőséget kap, hogy élőben is megnézze a srácokat, ugyanis a Steel Panther visszatér Magyarországa. A koncert ezúttal is a Barba Negra Trackben lesz, július elsején.