Újabb halasztott koncert kap új dátumot: a Sons Of Apollo MMXX albumhoz kapcsolódó világkörüli turnéja jövőre kerül át, így Budapesten 2022-ben játszik majd a progresszív supergroup. Az eredetileg idén májusra tervezett koncert belépőjegyei változatlanul érvényesek az új időpontra is. A hazai koncertet szervező Livesound az alábbi közleményt adta ki:

„Bár a járványhelyzet lassan javul, egyelőre sem Magyarországon, sem Európa legtöbb országában nem lehetséges koncerteket szervezni, és a rendezvényekre vonatkozó szabályozás, illetve az új intézkedések bevezetési időpontja sem egyértelmű. Emiatt a Sons Of Apollónak sincs más választása, mint hogy ismét elhalassza az európai koncertjeit; ahogy más fellépéseit, így ezeket is 2022-re szervezi át az amerikai zenekar. Míg a dél-amerikai turnénak már megvan az új időpontja, az európai fellépéseknek még nincs, így – bár a május 26-ra érvényes jegyek érvényesek lesznek az új időpontra is – a vásárlás helyén vissza lehet ezeket váltani június 18-ig. Bízunk abban, hogy hamarosan ismertté válik az európai turné és így a budapesti koncert 2022-es időpontja.”

A Sons of Apollo 2017-es megalakulása óta kétségkívül színesíti a zenei szférát. A zenekar első lemeze, a Psychotic Symphony az év egyik legkiemelkedőbb alkotása volt, amiben a tagok tehetsége egyértelműen megmutatkozott. A Mike Portnoy dobosból, Derek Sherinian billentyűsből, Jeff Scott Soto énekesből, Ron ’Bumblefoot’ Thal gitáros-vokalistából és Billy Sheehan basszusgitárosból álló csapat a második lemezével, az MMXX-szel érkezik Budapestre.

Mivel a csapat mind az öt tagja rendkívül elfoglalt, az MMXX felvétele 8 teljes hónapig zajlott, ami rengeteg idő ahhoz képest, hogy a dalokat mindössze három hét alatt írták meg. Mindannyiuknak van saját otthoni stúdiója, így mindenki külön vette fel a saját részét, a keverési munkálatokat pedig Jay Ruston végezte. A sok munka meghozta a gyümölcsét: az új album brutálisan jól szól és bizonyára élőben is hozni fogja a várt hatást. A legutóbbi turnén összesen 83 koncertet adott a csapat, mely során sikerült teljesen összecsiszolódniuk.

És hogy miért MMXX, azaz 2020 a lemezcím? A zenekar azt szerette volna érzékeltetni, hogy ez az album a következő évtized első kiadványa. Az előző lemezük kissé régies hatást keltett, ez viszont a jelenbe és a jövőbe repíti a hallgatót. Összesen 8 dalt tartalmaz az MMXX, melyek között egy 16 perces track is helyet kapott, ami Sherinian és Portnoy esetében nem számít különlegességnek, tekintve az előéletüket a Dream Theaterben. Portnoy szerint a New World Today hasonlít az előző albumon szereplő Opus Maximus és a Labyrinth című dalokhoz: „Vannak benne őrült, briliáns instrumentális pillanatok, amiket biztos vagyok, hogy a rajogók imádni fognak.”