Három budapesti és egy szegedi prog-rock zenekar veszi birtokba szeptember 11-én a KékYUK színpadát. Az este a könnyedebb progresszív rock vonalon mozog, amit elsősorban a szegedi Real Lies és a The Royal Freak Out képvisel, míg a stílus grunge oldalára az Autopilot és a nemrég lemezzel is jelentkező Alone in the Moon.

Az esemény Facebook oldala

Real Lies

SZEGEDI CSÍPŐS! Az eredetileg Faith No More, Tool, Alice In Chains, Deftones, Incubus feldolgozásokat játszó banda az évek során igazi postgrunge-progrock színfolt lett a hazai underground világban. A stílusokat egyedien vegyítik, a dallamvilág elszállós, súlyos riffek gazdagítják. Bár dalszövegeik alternatív vonalon mozognak, előadásmódjuk rendkívül hiteles, energikus és összeszedett. Az első demót Wulfgang címmel 2007. végére készítette el a zenekar, majd a 2009-es év egyre több sikert hozott; a Rockspace tehetségkutatón közel négyszáz zenekar közül hozták el az első helyet. Ezen felül megjelent a Tenorman című kislemezük is. Miközben több hazai és külföldi koncertet adtak az elmúlt években, több évnyi kemény munka eredményeként megírták a 9 című lemez dalait, mely 2014 augusztusában jelent meg.

https://www.facebook.com/realliesband

Autopilot

Nyers rock, örvénylő gitártémákkal, egyszerre szól múltban és jelenben. Az Autopilot új zenekarként jelenik meg a hazai underground életben, de nem kezdőként. A ritkaságnak számító, projekt alapon működő zenekarban a két állandó tag (ének, illetve gitár) mellé érkeznek erősítésként dob és basszus posztra vendégzenészek – így lesz minden koncert egyedülálló és megismételhetetlen.

https://www.facebook.com/autopilothun

Alone in the Moon 

A zenekar megalakulását 2012 óta számolják, mikor a rejtélyes és vadregényes Kelet-Magyarországról Budapestre költöző Várhidi Adrián (ének, gitár) és Simon Zoltán (basszus) megismerkedtek a számos budapesti zenekart (Ozone Mama, Bodnár Attila/Beatrock Project, Somogyi Remig) megjárt Menyhárth Balázzsal (dob). Zeitgeist Pop című EP-jüket is ebben az évben rögzítették a Supersize Recording Stúdióban, az azóta eltelt években pedig a klubkoncertek és néhány fesztiválfellépés mellett keményen dolgoztak az új dalokon. Csiszolgatták, tesztelgették az új számokat, míg végül összeállt a Collection of Great Generational Anthems anyaga, amit a szegedi Black Hole Sound stúdióban vettek fel Vári Gábor közreműködésével. https://www.facebook.com/aitmband

The Royal Freak Out

A zenekar 2011-ben alakult Farkas Balázs (gitár, ének), Sipos Ábris (basszus) és Szőts Peti (dob) Londonban töltött évei alatt. A srácok már jó pár évet lehúztak együtt a Betterfly zenekarban, így a barátság és összeszokottság megvolt, csak a zenei irány változott. Az első demo-t Faliure is an Option címmel 2012-ben hozták ki, és 2013 végéig aktívan koncerteztek a londoni klubokban Tom Plugi gitárossal kiegészülve. 2014-ben jött egy szétszéledős időszak, mindenki a maga útján indult el, de 2014 végén Ábris és Balázs, akkor már újra Pesten, arra jutottak, hogy hiányzik nekik a Rakkenroll, és elkezdték újra összerakni a bandát. Először Békési Dávid szállt be dobokon (The Adolescens, Tündérvese), aki fiatal kora ellenére fel tudta venni a ritmust a srácokkal, a szólógitáros posztra pedig Deák Petit (Heavy Walkerz) hívták a fiúk, aki szintén régi barátként szállt be. Már ebben a felállásban készült el a 2015 márciusában megjelent Full Circle. A kislemezen és a koncerteken feltűnik még Nánai Jani billentyűs is, akivel szintén a Betterflyos időkből ismerik egymást.

https://www.facebook.com/theroyalfreakouts

Cím: 1032 Budapest Fényes Adolf utca 28.

Jegyár: 800 forint

Kapunyitás: 19:30 | Start: 20:00

www.yuk.hu | www.facebook.com/yukbudapest