Ha valaki nem jut el a Metal Fest Open Airre, de a PaFe belefér neki, akkor íme, némi információcsomag a rendezvénnyel kapcsolatban:
Helyszín: Idén harmadjára is Várpalota ad otthont a fesztiválnak, a Cseri parkerdőben. A vasúttól eddig mindig fesztiválbuszok vitték fel a népet az erdőig, bár mindig voltak olyanok, akik a szép időben lesétálták a távot. Ez kb. egyórás út gyalogszerrel, emelkedőnek, lévén ki kell sétálni a település másik határáig. A busz 100 Ft-ba került eddig, remélhetőleg ez idén sem változik. Nem csak az állomáson és a fesztivál területén áll meg, bemegy az autóbusz pályaudvarra is, illetve volt már rá példa, hogy a készenléti ltp.-re is elment. Ez előnyös, ha épp a Tescoba akartok menni kaját-piát venni, mert a buszpályaudvartól a nagy boltok kb. ötperces sétára vannak.

Jegyek: A fesztivál helyszínén is lehet még venni bérletet, 20-án 11 órától. Sajnos tavaly óta az a rendszer, hogy nincs napijegy, négynapos és háromnapos jegy van, utóbbi péntektől vasárnapig érvényes, nem lehet kombinálni, hogy mely három napon szeretnétek vele látogatni a rendezvényt. A négynapos bérlet 3900 Ft, míg a háromnapos 3500 Ft-ba kerül. Belépni 20-án délután kettőtől lehet.
Ha követik a tavalyi szokásokat, akkor idén sem lesznek bónok, tehát a fesztivál területén készpénzzel lehet majd fizetni mindenért, nem kell kilométeres sorokat kivárni, mire felváltjátok a pénzeteket 50 Ft-os bónokra.

Sátrazás: Ez kényes téma. Sokan közvetlenül az út mellé verik a sátruk, abban bízva, hogy ott nem fogják kirabolni őket. Én inkább nem tennék így, minél nagyobb a tömeg, annál kevésbé tűnik fel, hogy nem a saját sátrában matat az illető. Mi a nagyszínpadhoz közelebb, az erdőben szoktunk sátrat verni, kicsit arrébb kell dobálni a gallyakat, köveket, hogy kényelmes legyen a talaj, ha hoztok izolíreket, akkor nem nagyon fog zavarni semmi az alvásban, hacsak a zene nem, ám olyan hajnal kettő felé már általában lehet szundizni a színpadnak támaszkodva is.
Értékeitekre nagyon vigyázzatok! Lehetőleg ne hagyjátok a sátrakban a csúcsszuper telefonotokat, fényképezőtöket, kamerátokat, zenelejátszótokat! Van ruhatár, remélhetőleg vállalnak felelősséget a leadott értékekért, ezen kívül csomagmegőrző is van, abban lehet bízni.

Azt igérik, hogy most még több zuhany, wc és kemping hely lesz, mint eddig. A tisztálkodással nem nagyon volt probléma eddig sem, melegvíz is szokott lenni, bár jobban jártok, ha valamikor olyan időpontban mentek fürödni, amikor senkinek sem jut eszébe. (pl. este nyolc, mikor még mindenki tombol, vagy délután 2-3 körül, mikor még mindenki alszik 🙂 Ami tapasztalat: a nagyszínpadnál álldogálva általában mindenki dzsuvás lesz, tetőtől talpig, a por miatt. Ha nagyon nem juttok be a mosdóba, a buszmegálló melletti benzinkút mosdóját ajánlom, ott szoktunk mi is mindig arcot, meg fogat mosni, mert ott hamarabb sorra kerülünk.

Tilos: Mivel a fesztivál négy napja mindössze 3900 forintba kerül, valamint az étel-ital kínálat is kedvezményes árakon lesz kapható, minimális étel- és italmennyiséget sem áll módotokban a fesztivál területére bevinni. Továbbá semmilyen fegyvernek minősülő, vagy annak látszó tárgyat, szúró-, vágó-, ütőeszközt, petárdát, robbanóanyagot, füstbombát, kábítószert, vagy bármilyen tudatmódosító szert.

A részletes műsorról a helyszínen is lehet tájékozódni, az információs bódéknál kérjétek, illetve megtekinthető a napi bontás a fesztivál hivatalos weboldalán is.

Végezetül: 2010. május 24-én, este 20:00-ig kell elhagyni a fesztivál területét.
Az eseményre regisztrálni a bulinaptárban lehet