Szombaton közös bulival indítja a szezont a hazai metal szcéna két nagyágyúja, az Omen és a Nevergreen, mellettük pedig a mosonmagyaróvári Power és a budapesti Invader zenekar vendégeskedik. 

Nagyfi Laci a koncertről, valamint a zenekar körüli aktualitásokról:
“Ez lesz a 2017-es év első Omen koncertje Budapesten, ahol különlegességként a ‘97-ben, húsz éve megjelent “Idegen anyag” című albumról eljátszunk egy meglepetés dalt, ami élőben még soha nem került terítékre.
Nagyon várjuk már, hogy megoszthassuk a színpadot a Nevergreenes barátainkkal, korábban több fesztiválon összefutottunk már és amellett, hogy nagyon tetszik az a metalon belüli stílus, amit képviselnek, remek emberek is.
Jó hír az Omen rajongóknak: gőzerővel íródnak az új dalok, reméljük, hogy idén ősszel meg is jelenhet a “Huszonöt év” korong folytatása.”

A  Matlári Miklós által vezetett, vajdasági illetőségű gothic-doom metalos Nevergreen sem tétlenkedik, a tavalyi év őszén megkezdődtek a 2014-es Vendetta lemezt követő, Monarchia címre keresztelt friss anyag felvételei, mely a 2017-es év első felében, a NAIL Records gondozásában jelenik meg. 

Matlári Miklós a készülő nagylemezről:
“Elég sok új zenei anyag halmozódott fel bennünk a Vendetta óta, ezúttal egy gyorsabb, pörgősebb anyag született, de az eddig megszokott súlyossággal, epikus hangulattal vegyítve. A korong tíz új saját dalt, valamint egy meglepetés feldolgozást tartalmaz, természetesen a Nevergreen stílusára formálva. A szövegek tematikáját leginkább a jelenlegi világpolitikai történések ihlették, melyeket egyszerűen nem lehet ignorálni, de helyet kaptak a “klasszikus” témák az élet sötét oldalával, szerelemmel kapcsolatosan is.”

Változások az Invader háza táján – december óta ismét Nachladal István “Nahi” (Mandara, ex-Wisdom, ex-EGO) énekel, az új lemez már vele készül, melyen a tervek szerint 12 friss szerzemény kap helyet, de a Power zenekar sem unatkozik, amellett, hogy lelkesen járják az országot és egyre nagyobb létszámú közönség előtt játszanak, fáradhatatlanul írják a dalokat a készülő második lemezükhöz. 

Világi Zoolika (Power):
“Sikeresen felküzdöttük magunkat a másodvonal elejébe! 🙂 Ilyen a heavy metal 2017-ben. Tudjátok: Metal van, mese nincs!”

A koncertre jegyek elővételben (2499 Ft) kaphatóak az alábbi helyeken:

– Dürer Kert (XIV., Ajtósi Dürer sor 19-21.)
– Headbanger lemezbolt (V., Múzeum krt. 17.)
– CD pince (VII., Erzsébet krt. 37. Madách Színháznál)

Telefonos jegyrendelés: +36309406692
Budapest területén belül ingyen házhozszállítás (minimum 2 db)!
Online elővétel:tixa.hu/omen_20170128_durerkert

Program:
Kapunyitás: 18:00
18:30 Invader (40perc)
19:30 Power (40perc)
20:30 Nevergreen (70perc)
22:00 OMEN (90perc)

Invader
www.facebook.com/Invaderzenekar
www.youtube.com/user/invaderzenekar

Power
www.facebook.com/PoWeR.zenekar.movar
www.youtube.com/channel/UChyv–1w4XnhNFFn9gtJWjA

Nevergreen
www.facebook.com/nevergreen.hu
www.youtube.com/user/HammerMusicHungary

OMEN
www.facebook.com/Omenzenekar
www.youtube.com/user/omenzenekar

Hammer Records:
www.facebook.com/HammerRecordsHungary/
www.youtube.com/user/HammerMusicHungary

NAIL Records:
www.facebook.com/NailRecordsHungary/