A mai zenei kínálatban ugye van pár nagyobb, több közepes, és tengernyi apró zenekar. A tengernyiből nehezen lehet találni jókat sőt, tovább megyek. Szinte lehetetlen! De vállaltam a kihívást, és sikerült! Nemrég ismertem meg a Korcs névre hallgató zenekart, akiknek amint meghallottam az előadásukat, szinte már láttam is magam előtt egy teltházas Arénás koncertet. De sajnos, ott még nem tartanak. Viszont holnap, azaz november 18-án, akinek felkeltettem az érdeklődését, meg tud ismerkedni velük és a zenéjükkel is. Most pedig egy pár infó, amit Grausz Andrástól szereztem be a zenekarról:

Kik a zenekar tagjai, és honnan vagytok még ismerhetőek?

Aros Zoltán – gitár
Grausz András – ének
Klimaj Gábor – basszusgitár
Martonosi László “Lala” – dobok

András és Lala az INEXIT nevű INXS tribute zenekarban játszanak emellett. A 18-ai bulin vendégszerepel Molnár Alex (billentyű), Turczi Zsófi (ének), illetve Vozár Tamás (vokál). Alex és Tamás többek között az INEXIT tagjai is.

Mikor, és milyen elhatározásból alakult meg a Korcs?
2008-ban indult a zenekar, jelenlegi felállása 2009 vége óta létezik. Régi, baráti kapcsolatban állnak a tagok. Azt hiszem, a közös zenélés volt az ok.

Honnan jött a név?
A többféle stílus keveredését próbálja mutatni. Melyik stílusba sorolnátok be magatokat a rock világán belül? Kicsit rock and roll, kicsit grunge, kicsit ez, kicsit az. A zenekar minden tagja beleteheti az ötleteit egy dalba, stílusát tekintve ezért vegyes a végeredmény.

Mikorra várható az első lemez?
Nincs konkrétum. Jelenleg egy 4 számos demóval rendelkezünk.

Honnan jött az ötlet, hogy akusztikusan is előadjátok a dalaitokat?
A terv már régi, az alapja annyi, hogy ha egy dal jó, az egy szál gitárral is jó. Idén nyáron próbáltuk ki először Hévízen az Utcafesztiválon, ahol meg is nyertük a Szakmai díjat. A közönségnek is tetszett, nem utolsó sorban nekünk is, ezért gondoltuk, hogy egy klub koncert keretein belül megismételjük. A mostani bulin billentyű és vokál egészíti ki a zenekart, amitől még teljesebb a hangzás. Szóval nem csak lehalkulunk, hozzá is nyúltunk a számokhoz. A fentebb említett akusztikus, illetve hangoskoncert november 18-án lesz, a Csekovszky Művelődési házban (XVII. kerület, Hősök tere 9.)

Kapunyitás: 20:00

Kezdés: 21:00

Belépő: 700 HUF Hivatalos facebook oldal

alt