Holnap startol a Campus Fesztivál! Ezúttal új helyszínen több mint 200 fellépő műsorát láthatja a közönség július 22. és 26. között Debrecenben, a Nagyerdőn! A programokkal kapcsolatban a látogatók nagyon színes kínálatra számíthatnak. A paletta felöleli az összes zenei műfajt, ennek megfelelően a rock mellett többek között a népzene és az elektronikus műfajok rajongói is megtalálhatják a kedvenceiket.

Fő a zenei változatosság!

A fesztiválon már július 22-én beindul az élet. A néhány méterre található Klinika Egyetemi Klubban a legtehetségesebb hazai előadók gondoskodnak a bemelegítésről: Turbo, The Kolin, Magashegyi Underground és az Erik Sumo Band Kiss Erzsivel kiegészülve!

Július 23-án pedig már Debrecenbe érkeznek a világhírű finn rockerek, a THE RASMUS (FIN), és először hallhatják a hazai rajongók július 25-én komplett zenekari kísérettel a norvég MADCON világslágereit, melyek még most is a toplisták élén állnak! A nemzetközi kínálatnak azonban ezzel nincs vége! Angliából várható a két, mai zenei trendekbe illeszkedő electropop-zenekarban, a Hot Chip-ben és az LCD Soundsystemben is tagként szereplő AL DOYLE (HOT CHIP) DJ-szettje; a kilencvenes évek anarcho-pop slágergyárosa, a CHUMBAWAMBA akusztikus folkkoncertje és a pörgős electro és drum’n’bass bulit ígérő E-Z ROLLERS produkciója. Kapunk egy hatalmas, élő hangszeres balkáni őrületet is a Disco Partisani előadója, a frankfurti SHANTEL & Bucovina Club Orkestra (D) jóvoltából. Az elektronikus vonalat tovább erősíti a LONDON ELEKTRICITY (UK) bulija, valamint a fesztivál chill-out sátrában hangulatos fellépésre készül a legendás Ninja Tune kiadó üdvöskéje, az UP, BUSTLE AND OUT.

A zenei kínálat hazai téren is igen változatos! A hat zenés színpadon a honi zenéi élet számos előadójával találkozhatunk! Először itt fesztiválozik a Száztagú Cigányzenekarból ismert prímás, Farkas Róbert szórakoztató formációja, a Budapest Bár. Varázslatos éjszakát hoz Szalóki Ági Karády Katalin-estje, vagy a népzenét kitűnően képviselő Csík zenekar. Hazai pályán zúz a húsz éves Tankcsapda, szokás szerint eljön a Kispál és a Borz és mindig különleges fellépést, ígér a Quimby! És akiket talán semmiképpen nem érdemes kihagyni az a népzenét rap muzsikával ötvöző Suhancos, a jamaikai zenét más műfajokkal ötvöző Irie Maffia, a népzenét mesterien elektronikába öltő Goulash Exotica, vagy a hatvanévesen is falrepesztő blues-csapást mérő Deák Bill Gyula.

Több mint kétszáz zenekar, óriási non-stop szórakozás, négy nap alatt!

Nem csak zenéről szól!

A programkavalkádban a humor nagyágyúi is szerepelnek! A Pódium Sátor parádés előadásain a Stand Up Dumaszínház humoristái – Kiss Ádám, Kőhalmi Zoltán, Hadházi László, Kovács András Péter, valamint Aranyosi Péter és Rekop György nyomják majd a poénokat! A XXI. századi humorbombák mellett a klasszikusokról sem feledkezünk el. Gyermekkori emlékeket idéz majd a L’art Pour L’art Társulat Tyúkszínháza, vagy örök kedvencünk Galla Miklós előadása!

Forrás: www.zene.ro

További információk: www.campusfesztival.hu