Az Epic Apocalypse elnevezésű turné – aminek résztvevője a holland Epica, valamint a finn Apocalyptica és a prog-metalista Wheel zenekar – újabb halasztást követően, 2023. március 2-án kerül megrendezésre. A megváltott jegyek továbbra is érvényesek.

Az Epic Apocalypse elnevezésű turnét eredetileg 2020 őszén rendezték volna meg, de a dátumokat elhalasztották egy fél évvel; 2021 tavaszára. Majd ismét halasztásra került sor, akkor úgy festett, hogy 2022. január 13-án érkezik a körút. A COVID 19 óta sajnos úgy tűnik, hogy a téli buliknak annyi, reméljük a jövő március már tartható lesz.

A 2023-as év elején sem panaszkodhatnak szimfonikus metal rajongók, hiszen március 2-án a stílus két óriása, a holland Epica és a finn Apocalyptica egyesíti majd erőit egy közös koncert égisze alatt a Barba Negrában! Az este vendége egy remek finn progresszív metal csapat, a Wheel lesz.

Az elképesztő lendülettel dolgozó és turnézó Epica 2020-ban egy új lemezzel örvendeztette meg a rajongókat, úgyhogy biztosak lehetünk benne, hogy a klasszikus koncert kedvencek mellet a tavaszi turnén, így természetesen Budapesten is, már pár adag új szám is bekerül majd műsorba.

Az Apocalyptica mára már rég túlnőtte a csellós Metallica tribute csapat jelzőt, és egy teljesen önálló és óriási rajongótábort magának tudható, és kétségtelenül rendhagyó metal formációvá érett, amelyben természetesen továbbra is a cselló hangzása kap főszerepet. Ez olyannyira igaz a mai napig, hogy a zenekar 2020 elején, közel öt évvel az előző sorlemezük után ismét egy teljesen instrumentális albumot adott ki.

A koncert Facebook oldala