Az Epic Apocalypse elnevezésű turné – aminek résztvevője a holland Epica, valamint a finn Apocalyptica és a prog-metalista Wheel zenekar – 2022 elejére került elhalasztásra.

Az Epic Apocalypse elnevezésű turnét eredeti 2020 őszén rendezték volna meg, de a dátumokat elhalasztották egy fél évvel; 2021 tavaszára. Most ismét halasztásra került sor: a legfrissebb infók szerint 2022 januárja és márciusa között fog lezajlani az európai körút (a változatlan felállással). Budapestre, a Barba Negrába 2022. január 13-án érkezik a körút.

A 2022-es év elején sem panaszkodhatnak szimfonikus metal rajongók, hiszen január 13-én a stílus két óriása, a holland Epica és a finn Apocalyptica egyesíti majd erőit egy közös koncert égisze alatt a Barba Negra Klubban! Az este vendége egy remek finn progresszív metal csapat, a Wheel lesz.

Az elképesztő lendülettel dolgozó és turnézó Epica 2020-ban egy új lemezzel örvendezteti majd meg a rajongókat, úgyhogy biztosak lehetünk benne, hogy a klasszikus koncert kedvencek mellet az őszi turnén, így természetesen Budapesten is, már pár adag új szám is bekerül majd műsorba.

Apocalyptica mára már rég túlnőtte a csellós Metallica tribute csapat jelzőt, és egy teljesen önálló és óriási rajongótábort magának tudható, és kétségtelenül rendhagyó metal formációvá érett, amelyben természetesen továbbra is a cselló hangzása kap főszerepet. Ez olyannyira igaz a mai napig, hogy a zenekar 2020 elején, közel öt évvel az előző sorlemezük után ismét egy teljesen instrumentális albumot adott ki.

A budapesti koncert jegy-infóit itt lehet megtalálni.
Különleges zenekari párost köszönthetünk majd a Barba Negra Music Club színpadán: közös turnén érkezik a hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvendő négy finn csellós, vagyis az Apocalyptica, illetve a hollandok jobbnál jobb albumokat szállító, és rendre világkörüli turnékon tündöklő szimfonikus metal csapata, az Epica.

A turné két headlinere évtizedes pályafutása alatt már sokat rakott le az asztalra, így nem is csoda, hogy az elmúlt évek egy kicsit a visszatekintésről is szóltak. Az Apocalyptica 1996-ban egy, kizárólag Metallica klasszikusokat feldolgozó, kizárólag négy csellóval rögzített lemezzel vált ismertté, ahogy az a ma már vitán felül klasszikus album címében is szerepel: Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos. E lemez megjelenésének 20. évfordulóját pár éve egy külön turnéval ünnepelték, amelyből végül egy 40 országot érintő, 170 állomásos utazás kerekedett, és egy koncertalbum is készült.

A zenekar ezután is maradt az eredeti koncepciónál, vagyis a soron következő lemezt is énekesek bevonása nélküli kiadványként adták ki idén januárban, 17 után először jelentkezve teljesen instrumentális hangzóanyaggal. A Cell-0 korong címe a cselló angol nevére utal, de kiejtése alapján a nulladik sejt, azaz cell zero kifejezésre is utal. A finnek persze azért nem szakadtak ki a határon túli heavy metal vérkeringésből, továbbra is számos énekessel és zenekarral készítenek közös projekteket: nemrég például az Amaranthe és a Sabaton társaságában jártak közös turnén, amely kapcsán számos duett és közös videóklip is készült. Tavaly egy saját, lélegzetelállító videóval, a Rise-al, is jelentkeztek.

Az Epica szintén a kerek évfordulók jegyében töltötte a 2019-es évet: az áttörést meghozó Design Your Universe című lemezük ugyanis éppen 10 éve jelent meg, így egy Gold Edition alcímű, újrakevert verzióban adták ki ismét, kiegészítve egy második, akusztikus dalváltozatokat tartalmazó koronggal is. Emellett a csapat nemrég már arról számolt be, hogy a vadiúj lemez munkálatai is javában zajlanak, így az őszi koncert idejére már friss nótákra is számíthatunk majd. A tavalyi akusztikus dalváltozatok egyikéhez videó is készült.

Harmadikként egy 2015-ben alakult finn progresszív metal csapat, a Wheel csatlakozik a turnéhoz, akiknek Moving Backwards című debütáló lemezükről, Vultures számhoz, klip is készült.

A CONCERTO Music bemutatja: The Epic Apocalypse Tour 2022

EPICA | APOCALYPTICA | WHEEL

2022. Január 13., 19:00

Epica, Apocalyptica, Wheel koncertek

Belépő: Normál elővételben 10.900 Ft, a koncert napján 12.900 Ft. VIP galéria jegyek 16.900 Ft csak Rock1-en (szeparált bejárat, külön bárpult, ülőhelyek, vizesblokk és dohányzó)”

A rendezvény Facebook-eseménye itt érhető el.