Twisted Prayers címmel június elsején jelent meg a legendás Death öröksége előtt fejet hajtó, old school death metalban utazó amerikai Gruesome második albuma, amit teljes egészében végig is hallgathatsz. Az Ed Repka (Death, Atheist, Massacre) borítós albumon néhány vendégszólót játszik James Murphy (Death, Obituary, Testament), maga a zenei anyag pedig a csapat szerint elkanyarodik a komplexebb Death irány felé is, értve ez alatt a klasszikus Spiritual Healing album vonalát. A lemez munkálatai Jarrett Pritchard (Exhumed, 1349, Goatwhore) producer társaságában zajlottak, az Orlando-beli New Constellation stúdióban.

A Gruesome soraiban Matt Harvey énekes/gitáros (Exhumed, Dekapitator) mellett Daniel Gonzalez a másik gitáros (Possessed), Gus Rios a dobos (ex-Malevolent Creation), a basszer pedig Robin Mazen (Derketa, Castrator).

A Gruesome egy nagyszabású európai turnén mutatja be elsőként az új albumot. A körút július 19-én indul, az Obscene Extreme fesztiválon, majd – 22 város érintésével – augusztus 12-én ér véget, a belgiumi Kotrijkban. A banda július 24-én a budapesti Dürer Kertben is fellép! A magyar koncerten fellép még a brazil Nervochaos és a győri Inhalator is.

A koncert Facebook oldala