Forever Black címmel 2020. április 24-én jelent meg az epikus, doomos heavy metalt játszó, eredetileg 1972-ben életre keltett kaliforniai Cirith Ungol ötödik albuma. A Cirith Ungol nem számít éppen tömegeket vonzó bandának, az underground heavy metal vonalon azonban kevesen büszkélkedhetnek akkora kultusszal, mint ők. A Tim Baker énekes vezette kultikus metal brigád Paradise Lost címmel 1991-ben adta ki eddigi legutolsó albumát, majd 1992-ben feloszlottak, 2015-ben azonban visszatértek. A visszatérése óta számos európai metal fesztiválon fellépő zenekar 2018-ban egy új dallal jelentkezett, a Witch’s Game azonban nem került fel a friss lemezre.

A Cirith Ungol ötödik soralbumát természetesen az utóbbi években aktív felállás készítette el, vagyis a legklasszikusabb érát Tim Baker énekes és Robert Garven dobos képviseli két szintén régi motoros, Greg Lindstrom gitáros és Jim Barraza gitáros oldalán. Az egyetlen tényleges új arcnak a Night Demonból ismert Jarvis Leatherby basszer számít, aki egyben a menedzseri feladatokat is ellátja a csapat mellett.

Az eredeti tervek szerint 2022. január 25-én Budapesten koncertezett volna a csapat, ám a vírushelyzet jelenleg nem teszi ezt lehetővé, így a turnét elhalasztották: a zenekar által közzétett dátum most idén július 6., a helyszín a Dürer Kert. A bulin a Night Demon is fellép.

A koncert Facebook oldala