Az üveghegyen (no meg a Kárpátokon) innen, a rockzenén túl, kavargó szél, ha egekig ér, a távolban feltűnik Ausztrália jellegzetes vörös sziklája. Őrült évek múlnak, veletek könnyebb az olcsó szerep. Akár így is lehetne sorba fűzni a felvidéki Ayers Rock dalait, melyek hosszú idő elteltével újra Budapesten csendülnek fel: április 11-én a Cinema Rock Cafe látja vendégül a zenekart! Felmerült a kérdés, vajon mindig nyár van a gumiszobában? San Fransisco hamis meséi talán nem adnak választ, sem a talpas zsonglőr, a KNKRT viszont megállás nélkül írja a dalokat, majd teszi őket közzé – élve az internet adta lehetőségekkel. Ezen az estén ők is a belvárosi klubba látogatnak, hogy újfent élő műsorral kedveskedjenek a rajongóknak. A rockzenén túlmutató muzikális túrán a Piece of Patience evez vadabb vizekre, zenei világukat olyan metalbandák formálták, mint pl. a Sepultura, Deftones, System of a Down, In Flames (s még lehetne sorolni). És ismét felbukkan a rejtélyes Mike Trott! Kíváncsi vagy, ki ő is mivel szolgál? Visszatérő vendég, aki járt már a klubban mostanság, emlékezhet rá, minden további érdeklődő előtt pedig itt az újabb alkalom, amikor Mike színpadra lép, kukkantson be rá!

Április 11. (péntek) – Over The Rock

Fellépők: Ayers Rock, KNKRT, Mike Trott, Piece of Patience

Belépő: 690Ft (éjféltől ingyenes)

Kezdés: 20.00

https://www.facebook.com/events/218204141721255/

Ayers Rock

1986 nyarát írtuk. Tombolt a hőhullám… A falon egy Ausztráliát ábrázoló térkép, közepén a híres vörös szikla. Egyedül a sivatag közepén. Ekkor valamiféle párhuzamot felfedezve, érezve saját helyzetemmel a világban, először jött a gondolat, hogy a leendő zenekarom neve csakis az AYERS ROCK lehet…

A ´80-as évek magyar rock zenéjét idéző, dallamos rockot játszik a csapat, nem titkolva az egykori nagy kedvencek hatását (Edda, P. Mobil, Pokolgép, P. Box, Ossian, Lord …). Ehhez mérten a billentyűk a hangzásban jelentős szerepet töltenek be. A zenekarnak nem áll szándékában lyukat ütni a világba, viszont az igényes megszólalás fontos szempont, 1997-es megalakulásától kezdve.

http://www.ayersrock.hu

https://www.facebook.com/ayersrock.felvidek

Mike Trott

https://www.youtube.com/watch?v=a892zGOEOQk

KNKRT

Nyár van a gumiszobában, Talpas Zsonglőr, Gyémánt alakú, ’táncoló fekete lakkcipők’ helyett Dancing Shoes (Arctic Monkeys), San Fransisco hamis meséi… s még ki tudja, milyen címekkel látja el dalait a társulat, majd teszi közzé a videomegosztó csatornákon, közben megnyerve pár pályázatot és versenyt, s bizony ha úgy kell, (képletesen szólva) talán még az örömlányokat is kiszabadítják a piros lámpás negyedből!

https://www.facebook.com/knkrt

Piece of Patience

A zenekar elődje, a 2008-ban indult Thickset nevű formáció volt, melyben egy jelenlegi tag zenél (Ludányi Zoltán gitáros). Miután megkezdődött a saját számok írása, lassan kezdett beindulni a zenekar, de énekes ekkor még nem volt. Több nehézség és pár énekessel való sikertelen próbálkozás után a formáció, mindössze egy koncert után, 2011 elején feloszlott. A Thickset gitáros Barczi Gábor helyére Mácsai Dániel érkezett és ezek után megszületett a Piece of Patience.  2011 nyarán csatlakozott Országh Csaba énekes, akivel 2011. szeptember 8-án a zenekar lejátszotta első koncertjét a budapesti Trafik Klub-ban. 2012. július 31-én megjelent a zenekar első demója, hat saját számmal.

Tagok:

Országh Csaba – ének

Mácsai Dániel – ritmusgitár

Ludányi Zoltán – szólógitár

Lőrincz László – basszusgitár

Nagy András – dob

https://www.facebook.com/pieceofpatience

http://www.cinemarockcafe.hu

http://www.facebook.com/cinemarockcafe