A Csabagyöngye Kulturális Központ Black Light Night néven rendhagyó koncerttel készül feleleveníteni a ’90-es évek hangulatát a korszak legendás helyi zenekaraival. Az estét felvezető Never Ending Memories zenekar abban a tekintetben kivétel, hogy idén márciusban alakult Békéscsabán. Még 2019-ben a Premier Művészeti Magániskolában egy fellépés alkalmával került elő a The Cure-tól a The Love Cats című dal. Az előadás sikere után együtt maradt a csapat. Felícia magával ragadó énekhangja mindenkit elkápráztat, illetve kiváló alapot képez a későbbiekre tervezett saját dalok megírásához is. Az élő dob-basszus, a ritmus és virtuóz szólógitár szekciót a jövőben szintetizátor egészíti ki. Tagok: Koch Felícia ének, Hidasi János szólógitár, Hursán György dob, Medovarszki János ritmusgitár, Kovács Moha Zsolt basszusgitár.

A Syntax Error formáció 1992-ben alakult Simon Tibor billentyűs, Kuti Péter operátor és Vas Roland énekes-szintetizátoros tagokkal. 1994 elején csatlakozott a társasághoz Gyarmathy Zsolt billentyűs, és Kuti Peti távozott. Ekkorra már a zenei stílus nagyjából kiforrta magát. 1996-ban megcélozták a “Ki mit tud?”-ot, a középdöntőig jutott a zenekar. 1996 novemberében a HDMFC klub a Petőfi Csarnokba hívta a bandát játszani, majd Aradon egy szabadtéri koncert valósult meg, melyet a helyi rádió élőben sugárzott. Ekkorra már a székesfehérvári GISMO Record leszerződtette a zenekart, de a kiadó megszűnt. 2017-ben úgy döntött a klasszikus felállás, hogy leporolja a régi zenéket, aktualizálja a dalokat, ha másért nem, a régivágású szintipop-rajongók örömére… a digitális világ részeként ez már nem lehetetlen.

Mintegy 20 évnyi kihagyás után, a 2019-es A38 Hajón történt visszatérő koncert, illetve a 2020-as Fekete Zaj fesztivál fellépés utána, újra Békéscsabán a Voyage. Egyórás műsorral, friss hangzással készül a zenekar az estre. A csapat 1995 és 2000 között 3 albumot adott ki, mellyel hazánk határain túl is sikerült bemutatkozniuk. A 3 hanghordozó: 1996 – Vogue, 1998 – Vogue Again, 2000 – The Busstopfaceman. A Sziget, illetve más hazai fesztiválok rendszeres résztvevői voltak. Petrovszki Félix az eredeti felállás énekese erre az utazásra már nem váltott jegyet. Helyette Cselovszki Roland lépett a szintik mögül a frontra. Viszont a korábbi dobgép mellett, üde színfoltként Martincsek Kázmér dobos erősíti a bandát. Tagok: Cselovszki Roland ének, gitár, programming, Mazán László basszusgitár, Martincsek Kázmér dob, Kovács Moha Zsolt gitár, vokál.

Volt egyszer a Nihil zenekar, mely valaha az volt Békéscsabának, Békés megyének, mint a Tankcsapda Debrecennek, a Kispál és a Borz Pécsnek vagy a Quimby Dunaújvárosnak. Az 1989-ben alakult zenekar országos ismertségnek örvendett. 1994-ben azonban a történet véget ért. A Nihil feloszlott, így a megyei kultuszzenekar nem léphetett az említett bandák útjára és nem vált a mainstream részévé. Tavaly – a megalakulás 30. évfordulóján – a korábbi tagok, a gitáros-énekes Tóth „Goffry” András, a basszusgitáros Prisztavok Tibor és a dobos Mészáros „Leves” Levente újra összeálltak és a folytonosság végett a Finis Nihil nevet választották. A zenekar nem ült fel a rózsaszín nosztalgiavonatra, hanem bátorságukat bizonyítva új számokkal készülnek a nagy visszatérésre, a Black Light Nightra.

Október 10-én este a hajdani Ifiház Kaszinójának felejthetetlen koncert-hangulatát idézik majd meg a bandák. Aki annak idején részese volt, annak kötelező, a fiatalabb generáció pedig most ízelítőt kaphat a múlt egy darabjából.