Az ATHEIST széles körben úgy ismert, mint a technical death metal egyik legkorábbi, legfontosabb zászlóvivője, és hatalmas hatással volt a mai színtér legnagyobb technikásabb extrém zenekarainak zenéjére. Az ATHEIST most 2011 után először újra visszatér Európába az “ENTHRALLED IN EUROPE” turné keretében, Budapesten a Barba Negrában állnak színpadra 2022. február 9-én a CADAVER, a SVART CROWN, a FROM HELL és a CRITICAL MESS társaságában.

Az ATHEIST legutóbb 2019-ben egy kifejezetten sikeres turné keretében járta be Észak -és Dél-Amerikát is. Az 1988-ban Steve Flynn és Kelly Shaefer alapította banda hamar a technical és a progressive metal legnagyobbjai lettek, zenéjükben a jazz, fusion, és latin amerikai zenét keverték a jóöreg beton-erős death metallal. A zenekar 2022 februárjában végre visszatér Európába; a turnén a legnagyobb közönségkedvencek mellett olyan dalokat is ígérnek, melyeket soha nem játszottak még el élőben.

Az Anders Odden (SATYRICON, ORDER) alapította norvég CADAVER ékes példája az északi felfogású death metalnak. Az egyik legkorábbi norvég extrém zenekarként 1988-ban kezdtek el zenélni, többszöri feloszlást követően 2019 óta aktívak ismét, most 2004-es legutóbbi feloszlásuk után első alkalommal láthatjuk színpadon őket, Dirk Verbeuren (MEGADETH, ex-SOILWORK) dobossal.

A francia death-black négyes SVART CROWN is csatlakozott a névsorhoz, ők 2020 elején, a  Century Media gondozásában megjelent “Wolves Among The Ashes” lemez dalait mutatják be elsősorban. Bő 10 év alatt öt nagylemezt készítettek, és folyamatos, kemény turnézással mutatták meg elkötelezettségüket. Kihagyhatatlan zenekar minden death metal kedvelő számára.

A kezdetben horror metal szupergroup-ként emlegetett FROM HELL egész egyedi körítéssel hoz thrash/death/groove/heavy keveréket; minden kiadványuk egy önálló horror-sztoriként mesél el történetet. Az amerikaiak legutóbbi konceptlemeze “Rats & Ravens” címmel jelent meg 2020 tavaszán.

Az erős felhozatalból a friss nevek sem maradhatnak ki, az estét a CRITICAL MESS nyitja. A német death metal ötös két nagylemezt készített eddig, a Human Præy (2018) és a “Man Made Machine Made Man” (2019) lemezeket tavaly egy feldolgozás EP (Zombie Apocoverlypse) követte eddig, amin Backstreet Boys, The Weeknd és Deichkind dalokat formáltak a saját képükre.

A H-MUSIC, a ROCK1, és a BARBA NEGRA bemutatja:

ENTHRALLED IN EUROPE TOUR:
ATHEIST
CADAVER
SVART CROWN
FROM HELL
CRITICAL MESS 
Barba Negra kisszínpad

Facebook esemény 

JEGYLINK

JEGYÁRAK:
4999 ▲ Early bird – 2021.05.20-ig
5999 ▲ Elővételben – 2021.09.30-ig
6999 ▲ Elővételben – 2022.02.08-ig
7999 ▲ A koncert napján és a helyszínen