Közös koncertsorozat erejéig fogott össze a nyolcvanas-kilencvenes évek két legelőremutatóbb és legsikeresebb magyar hardcore zenekara, az A.M.D. és a mostanság az első demójuk után Leukémia Apokalypsis néven futó Leukémia. A hétállomásos turné Magyarország szinte összes nagyobb városát érinti, köztük olyan, a hazai hardcore színtéren fontos településeket is, mint Szombathely vagy Eger.

A két zenekar története gyakorlatilag már a nyolcvanas években összefonódott, hiszen nemcsak rengeteget koncerteztek közösen, például a legendás Fekete Yukban, de többek közt az A.M.D. korai lemezein éneklő, tragikus sorsú Sotár épp a Leukémiából igazolt át az A.M.D. soraiba, ahogy a később a Mooddal, manapság pedig a Magma Rise-zal a Black Sabbath örökségét ápoló Füleki Sándor gitáros is megfordult mindkét zenekarban. A két demot és három nagylemezt megért Leukémia a kilencvenes években oszlott fel, és egy koncert erejéig ugyan a zenekar kései éveiben együtt játszó trió 2005-ben csurig töltötte az akkor még létező Kultiplexet, mostanra viszont, mint ahogy azt a némileg megváltozott név is jelzi, visszatértek az ötös felálláshoz. Oltyán László ős-Leukémia gitároshoz többek közt az ex-Sedative Bang gitáros Herczeg László és az egri Anger, illetve a stoneres Shapat Terror dobosa, Gál Gergő csatlakozott. Az A.M.D. hosszú csend után szintén a kétezres évek közepén aktiválódott újra, és az életre kelt zenekar 2012-ben egy kiválóan sikerült lemezt is megjelentetett, Mindenen kívül címmel.

A tavaszi koncertsorozat érdekessége, hogy a két zenekar estéről estére más-más underground kultuszzenekarral osztja meg a színpadot. A turné nyíregyházi és budapesti állomásán például a két raplegenda, Bobafett és Bobakrome is fellép, míg szombathelyen a helyi színtér patinás hardcore csapata, a Social Free Face is játszik. A turné menetrendje és részletes infók itt találhatók.

http://amd-bphc.blogspot.hu/

https://www.facebook.com/AMD.BPHC

https://www.facebook.com/events/252416131603074/?fref=ts

03.22. EGER, Gödör klub:

Tisztán A Cél Felé

Tango Underground

AMD

Leukémia Apokalypsis

03.28. VESZPRÉM, DiákCentrum

God’s Lonely Man

Hangman Jack

Leukémia Apokalypsis

AMD

03.29. SZOMBATHELY, Végállomás

Doghitters

WROONNG!!!

HolyMan’s Glory

Social Free Face

AMD

04.04. DEBRECEN, Dharma Klub

Chaosrealm

Beholder

AMD

Leukémia Apokalypsis

04.05. NYÍREGYHÁZA, Romkert Retro Söröző

Kuplung Klán

Bobafett – Bobakrome

Leukémia Apokalypsis

AMD

04.18. CSONGRÁD

Beholder

Leukémia Apokalypsis

A.M.D.

04.19. BUDAPEST, Dürer Kert, kisterem

HolyMan’s Glory

Liberal Youth

Bobafett – Bobakrome

Leukémia Apokalypsis

AMD