Hihetetlenül gyorsan szállnak az évek, idén például már 30 esztendős lesz a hazai hardcore vonal egyik alapbandája, az A.M.D. (Anti-Military Demonstrations). Az 1987 nyarán alakult zenekar története gyakorlatilag már a nyolcvanas években összefonódott a szintén kultikusnak számító Leukémiával, hiszen nemcsak rengeteget koncerteztek közösen, például a legendás Fekete Yukban, de többek közt az A.M.D. korai lemezein éneklő, tragikus sorsú Sotár épp a Leukémiából igazolt át az A.M.D. soraiba, ahogy a később a Mooddal, majd a Magma Rise-zal a Black Sabbath örökségét ápoló Füleki Sándor gitáros is megfordult mindkét zenekarban. Többek közt Füleki Sanyi is fellép április 29-én a Dürer Kertben, ahol az A.M.D. tartja majd 30 éves születésnapi zsúrját.

A koncert Facebook oldala

Az A.M.D. – t ( Anti Military Demonstration ) Sotár (Ferenczy Tibor – RIP) és Kiskovács alapította 1987 nyarán, a mára már kultikussá váló első magyar hardcore banda, a Marina Revue és az akkoriban megjelenő külföldi hardcore bandák hatására. A kezdeti felállás Füleki Sanyi gitár (aki ugyanakkor a Leukémiában is játszott) Cséb basszusgitár, Sotár ének, Kiskovács dob. Az első koncert 1988 februárjában, a Muter klubban volt, majd 1988 közepén felvették első 10 számos demójukat. Cséb augusztusban sorkatonai teendői miatt elhagyta a zenekart, helyére Sík Bandi (ex-Kazányi) szállt be és vele megkezdődtek a Nyugat-európai koncertek. Ennek az eredménye lett, hogy 89’– ben Németországban limitált példányban megjelent a Sucking Stalin Tour című anyag, egy kis kiadónál.

A zenekar itthon és külföldön is egyre ismertebb lett, de zenei nézet különbségek miatt Füleki Sanyi 1989 decemberében elhagyta a zenekart, aki ettől kezdve a Leukémiára koncentrált. Az új gitáros átmenetileg Tádé (Colorado) lett, majd a zenekar 1990 nyarán Lörke személyében (ex Der Trottel, Marina Revue, Qss) megtalálta azt a gitáros, dalszerzőt, aki az óta is meghatározza a zenekar hangzását. Az év végén a Fekete Yuk kiadó gondozásában megjelent a „Ne vonulj be!” című kazetta. A banda állandó vendége lett az itthoni és az Európai kluboknak ahol olyan zenekarokkal koncerteztek, mint az Idiots, Spermbirds, Rich Kids on the LSD ,Lunacy, RIP, Fugazzi, Haine Brigade, Bodycount, Carcass, Do or Die, Atrocity, a teljesség igénye nélkül.

1991 végén megjelent az első hivatalos lemezük „A háború borzalmai, sőt még rosszabb” címmel, ami itthon és külföldön is nagyon jó kritikákat kapott. A folyamatos koncertezéstől 1993 végére kissé elfáradt a banda és Sotár kiszállt a zenekarból. A meghatározó frontembert nagyon nehéz volt pótolni. Több énekest  kipróbáltak, de nem találták az igazit, végül 1994 végén Cséb mellet döntöttek. Vele jelent meg 1995-ben a „Túlélők” című CD. Ez a felállás 1996 végéig tartott mivel Cséb távozott a bandából. 1997-től 2000-ig a zenekar folyamatosan énekest keresett, volt néhány koncertjük, más-más felállással de nem sikerült a megfelelő frontembert  megtalálni. 1999-től Kiskovács az Aurorában folytatta és úgy tűnt az A.M.D.-nek ezzel vége is.

Aztán 2005-ben egy Ratos de Porao koncerten újra találkozott a zenekar pár tagja és elgondolkodtak, hogy talán újra színpadra lépnek. Az énekesi posztra Csiszit ( Kevés, Holyman’s Glory ) kérték fel, akit egy A.M.D. tribute bandában láttak meg, és még egy gitáros csatlakozott a bandához, Fidó (ex Psycho, Trottel, VHK, Korai Öröm). 2006 –tól koncerteztek újra. Mivel nem nosztalgiázni álltak össze, elkezdtek számokat is írni, de a munkát nagyon lassította,hogy az ország három távoli részében laktak a tagok. A folyamat akkor gyorsult fel mikor Lörke Budapestre költözött. De…..

Öt év után újra énekest kellet keresni, mivel az új A.M.D. lemez megjelenését, jelentősen hátráltatta a Budapest – Győr közötti távolság, és Csiszi más irányú elfoglaltságai. Hosszas keresgélés után Seza lett a banda énekese. A 2012-ben megjelent „Mindenen kívül” című A.M.D. lemezt, már ő énekelte fel, amin 12 új, és 6 újra feljátszott, régi számot  hallhattok.