Sőt! Már kis is hajtott!
Pénteken azaz Július 31-én a RagnaRock vendége lesz a Rubicon Zenekar.
A zenekar története 2003-ban kezdődött, amikor az alapító tagok (Horváth Imre – szólógitár, Horváth Tamás – billentyű) megismerkedtek egymással. A közös próbák során hamar körvonalazódott a zenei irányzat: a dallamos hard-rock melyet mindketten szívügyüknek tekintettek…bár én vélek erőteljes nord metal vonulatot felfedezni legtöbb számukban. Ekkor hosszas tagkeresés kezdődött, ez idő alatt születtek olyan dalok, melyek a jelenlegi  ( 2009.évi ) Rubicon koncertek repertoárjának szerves részei: Nyitány, Léleksivatag, Holnap tüze…

A zenekar története 2003-ban kezdődött, amikor az alapító tagok (Horváth Imre – szólógitár, Horváth Tamás – billentyű) megismerkedtek egymással. A közös próbák során hamar körvonalazódott a zenei irányzat: a dallamos hard-rock melyet mindketten szívügyüknek tekintettek…bár én vélek erőteljes nord metal vonulatot felfedezni legtöbb számukban. Ekkor hosszas tagkeresés kezdődött, ez idő alatt születtek olyan dalok, melyek a jelenlegi        ( 2009.évi ) Rubicon koncertek repertoárjának szerves részei: Nyitány, Léleksivatag, Holnap tüze.

Az évekig tartó nehéz időszak alatt sok zenész megfordult a csapat próbatermében,többek között:
– Dzsanda Vitalij, aki azóta elvégezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ütős tanszakát,
– Tóth Attila, a Társulat Tordája, aki 3 évig volt a Rubicon énekese,
– Hekker Máté dobos a Carniából, és a csapat első anyagának hangmérnöke,
– Király Zoltán az Akela volt dobosa.

A két elvetemült, rockőrült Horváth kitartása eredményeként 2007. tavaszán végre megtalálták a két hiányzó hangszerest, Balogh Sándor basszusgitárost és Terdy Tamás dobost. Ekkor csaknem egy évig tartó alkotómunka következett, ami a következő dalok megszületését eredményezte: Felkap a szél, Csak bennem bízz, Ahogy éltem, Elrohan melletted az élet.Majd bezárult a kör, mikor Orbán-Ducos Tamás személyében az énekesi poszt is gazdára lelt.

A csapat 2008. nyarán elkészítette 6 számos bemutatkozó anyagát, mely a Kocka el van vetve címet viseli, és ezt néhány koncertmeghívásnak eleget téve bemutathatták a közönségnek is. A koncertszezon beindulása előtt  a csapatnak ismét a zenésztárs keresés nehéz időszakával kellett megküzdenie, miután a billentyűs Tamás, és a basszusgitáros Sándor elhagyták a zenekart. Szerencsére sikerült hamar megtalálni az utódokat, így 2008.decemberében már Magyari Péter billentyűssel, és Molnár Gábor basszusgitárossal kiegészülve nekiláthatott a csapat a 10 dalból álló koncertprogram begyakorlásának. 2009. év eleje a felkészülés jegyében telt, majd márciustól ismét beindult a fellépések időszaka. A zenekar jó néhány fantasztikus hangulatú koncerten van túl, melyek közül kettő a Kalapács zenekar előtt a Wigwamban, és Maglódon került megrendezésre. Szintén márciusban a Felkap a szél című szerzemény, szerepelt a Metal Hammer válogatás cd-n. A csapat az Emergenza fesztiválon is részt vesz, melynek első két fordulójából sikeresen bejutott az A38 hajón megrendezésre kerülő döntőre.

A Rubicon célja: minél hangulatosabb, igényesebb rockzene eljuttatása a közönséghez.