13 év kihagyás után, ismét Budapestre látogat a finn dark rock csapat a HIM.  A Ville Valo vezette alakulat utoljára 2001-ben a Sziget Fesztiválon játszott. Az azóta eltelt években, több albumot is megjelentettek, legutóbbit épp tavaly, de hazánkba nem jutottak el. Július 24-én a megújuló Budapest Parkban lépnek ma fel, amiről a mai sajtóbejáráson kaptunk tájékoztatást a Park vezetőségétől. HIM mellett idén még olyan nevek ,mint a Megadeth, a Rob Zombie, a Limp Bizkit, a Dream Theater, a Sick of it All, az Everlast vagy épp a Dropkick Murphys is fellépnek majd az egész évadban nyitva tartó fesztivál helyszínen. Persze lesz itt minden fajta stílus, az elektronikus zenék k és a komolyabb zenék kedvelőinek is.

A Budapest Park Hivatalos Sajtóközleménye:

„Idén harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a Budapest Park.

Ez a Park más. Izgalmasabb, eredetibb, meglepőbb. Elsőként az arculat változott meg. Már ezzel is sugallva, hogy egy olyan hely lett 2014-ben a Park, ahol egyedi, a valóságtól elrugaszkodott világ épült föl.  Rengeteg érdekes és felfedezésre váró hellyel, tárggyal, installációval talákozhat mindaz, aki kilátogat a Soroksári út 60.-ba. A vizuális megújulás célja, hogy megmutassa a hely sokszínűségét és azt a felszabadult érzést, amit az ember csak egy 5 hónapig tartó fesztiválon élhet át, ahol bármi megtörténhet. Az új szlogen is ezt szolgálja: „Hagyd kint a valóságot!”

Nem csak arculatában, hanem tartalmában is megújult a Park. Arra törekszünk, hogy ne „csak” éjszakai szórakozóhely legyünk, hanem ennél jóval összetettebb, tartalmasabb és sokszínűbb legyen Európa legnagyobb, egész nyáron nyitva tartó szabadtéri kulturális tere. A Budapest Park az idei image-váltással egy új, mesésebb, varázslatosabb arcát mutatja meg a közönségének. Az idelátogató a helyszín minden sarkában talál majd valami érdekességet. Nagyszabású, monumentális színpadképet terveztünk, amely újszerű kialakításával, fényeivel meghatározó eleme lesz az egész szezonnak. Újdonság a Sörkert, ahol az asztaltársaságok az idei év Futball Világbajnokságát, illetve a Vizilabda Európa Bajnokságát nézhetik meg LED kivetítőn. Átalakult és megújult, illetve nevet is váltott a volt PopArt, ami mostantól a PARK DANCE ARENA nevet viseli, de továbbra is az elektronikus zenei helyszíne a Budapest Parknak, ahol a legnevesebb magyarországi és külföldi Dj fellépők biztosítják a minőséget és a jó hangulatot. Kiemelve néhány nevet az igazán impozáns listából: Will Sparks, Bárány Attila, Dj Sterbinszky, Chris Lawyer, Metzker Viktória, Stereo Palma, és még sokan mások. Egy másik újdonság, hogy ugyanitt havi rendszerességgel hatalmas GOA bulik is helyet kapnak.

A Budapest Park zenei helyszínei mellett zöldfelületei is megújulnak, a Domb új dizájnt kap. Ezen a központi helyen asztalfoglalási lehetőséggel és felszolgálással tesszük kényelmesebbé és kicsit exkluzívabbá a területet, ahonnan minden jól belátható. A bejárat melletti Pihenőkert is újra bezöldült, tréfás kertészeti installációkkal és LandArtos megoldásokkal gyarapodott, így a horgolt pulcsit kapott fák mellett, a színes lampionok alatt a babzsákokon és csíkos függőágyakon lehet majd kipihenni a bulizás fáradalmait. A sok megújult helyszín mellett a Park összművészeti funkciója is bővül, a Bunker Kortárs Galéria mellett megtalálhatóak a Park területén szétszórva a nagyméretű műtárgyak és kinetikus szobrok, bálványok, kapuk és érdekes interaktív installációk, illetve az esték folyamán mindig fogunk találkozni valamilyen érdekes performansszal, előadással, utcaszínházzal.

És akkor programok:

A nyitóhétvégén máris olyan nagy nevekkel kezdünk, mint a KISCSILLAG, vendégzenekar a ZUP (április 25. péntek), valamint a Parkban újra aktivizálódó 30Y, vendégzenekar az Anima Sound System (április 26. szombat).

A hazai zenei élet színe-java képviselteti magát idén is a Budapest Park színpadain.

április 30. – Copy Con, – Újra Veletek, vendégzenekar:  Derültégből

május 2. – Bikini, vendégzenekar: Steel Orange

május 3. – Alvin és a Mókusok, vendégzenekar: Nikson

május 8-9-10 – FINAL FEST:

május 8. –Belga, Andro, Dj Revolution, Katapult Dj… (Final Fest 0. nap)

május 9. – Pendulum DJ Set & MC Verse (UK), Stanton Warriors (UK), Cloud 9+…

május 10.- The Carbonfools, Crookers (I), Thomas Newson (NL), Animal Cannibals…

május 15. – Ocho Macho lemezbemutató, vendégzenekar: Dannona és a ManGoRise

május 17.- Ghymes Best Of, vendégzenekar: Tárkány Művek

május 22.- Deák Bill Blues Band, vendégzenekar: Fekete Jenő és a Muddy Shoes

május 23.- Punnany Massif, vendégzenekar: D.O.G., Junkie Jack Flash

május 24.- Charlie, vendégzenekar: Váczi Eszter Quartet

május 29.- Leander Rising, vendégzenekar: Akela

május 30.- PASO, vendégzenekar: Afrodzaqm

május 31.- Akkezdet Phiai Live

Folytatva az előző évek hagyományát, idén is a sokszínűség, a minőség és a nagy formátum jellemzi a külföldi fellépők névsorát:

május 1. – EmirKusturica and The No Smoking Orchestra (SRB), vendégzenekar: Besh o droM

május 9. – FinalFest: Pendulum DJ Set&MC Verse (UK)

május 14. – Everlast (USA)

május 16. – Russkaja (A), vendég: Skafunderz

június 14. – Gogol Bordello (USA)

június 16. – Aerodrome Fesztivál (LIMP BIZKIT, ROB ZOMBIE, MEGADETH, POWERMAN 5000)

június 17. – Dropkick Murphys (USA)

július 1.- Protest The Hero (CAN), vendégzenekar: Monuments (UK)

július 22. – Sick Of It All (USA), vendégzenekar: Evergreen Terrace (USA)

július 24. – HIM (FIN)

július 26. – Dream Theater (USA)

július 29.- Joss Stone (UK)

szeptember 12.- Scooter (D) 20 years of hardcore show, vendégzenekar: Kozmix

 

2014-ben a Budapest Park megvalósítja azt az elképzelését, miszerint még több, még színvonalasabb külföldi együttessel lepi meg közönségét a rendelkezésre álló 5 hónapban. Olyan zenekaroknak biztosítunk fellépést, akik méltán keltik fel Budapest, ill. az ország figyelmét. Mindezekkel a Budapest Park egy olyan nagykaliberű hellyé válik, amely jóval túlnő a klubhelyszíneken, és a Sportaréna méretű koncerthelyszínek nyomdokaiba lép.

Érdemes lesz már délután kilátogatni, munka után vagy buli előtt lazítani egyet, megkóstolni a változatos gasztronómiai kínálatunkat vagy akár inni egy jó hideg sört. Vagy épp egy finom bort, hiszen idén először lesz önálló borkínálatunk a Szekszárdi Borteraszon.

De leginkább azért érdemes kilátogatni a Budapest Parkba, mert sosem tudhatod, hogy milyen élménynek lehetsz majd részese… „

„Hagyd kint a valóságot!”

Az aktuális programok között ITT böngészhettek.