A Beatrice zenekar gitárosa, Kékkői Zalán 15-20 éve ír instrumentális dalokat, de csak most érkezett el az idő, hogy megmutassa a közönségnek első szólóprodukcióját. Várhatóan idén albumon is megjelennek Zalán instrumentális számai. A gitáros szerint egy igazi rocklemez várható, bár lesz ugyan egy-két lágyabb hangvételű, dallamos szerzemény, de a Shelternél jóval zúzósabb, keményebb dalok is felkerülnek majd az albumra. A Shelter végső változatában Fekete Tibor basszusgitározott és Kaszás Péter dobolt, a hangmérnöki feladatok pedig Szakos Krisztián keze munkáját dicsérik.

A Shelter (Menedék) című szerzeményhez a kijárási korlátozások miatt kiüresedett Budapest jellegzetes pontjain forgatott klipet Juhász Viktor és Streba Zoltán, akiket az Ákos zenekarában töltött évekből ismer Kékkői Zalán, hiszen ők készítették Ákos több klipjét, koncertvideóját és fotóit. A szakemberek hajnalban és a délelőtti napsütésben forgattak a gitárossal a szinte teljesen elnéptelenedett Budapest jellegzetes helyszínein, például a Duna-parton, a Margit-hídnál, a máskor turistáktól hemzsegő Szent István Bazilikánál, a Váci utcában és a Dunakorzón található Kiskirálylány szobornál, valamint csodálatos drónfelvételek is készültek a fővárosról.
Kékkői Zalán magántanároktól vette az első gitárleckéket, majd 1996-ban kezdett tanulni az akkor indult, mára legendássá vált Kőbányai Zenei Stúdióban. Pályafutása során számos formációval és előadóval dolgozott.

A kilencvenes években például a Psycho és a Smith’s and Session tagja volt, majd 2001 végén Ákos hívta meg a zenekarába, amelynek egy kis megszakítással 2014-ig volt a tagja. Közben 2011-ben a Káosz Központ zenekar egyik alapítótagja volt, amellyel egy nagylemezt adtak ki. Emellett Kékkői Zalán három évig volt Varga Miklós zenekarának gitárosa, de a közönség hallhatta a játékát Rúzsa Magdi és Keresztes Ildikó koncertjein is. A rockzene mellett olyan színházi produkciókban is játszott, mint a Hair, a Shrek, a Passió XXI és a Hegedűs a háztetőn.

Miután 2010-ben bekerült Szörényi Levente Hattyúdal koncertjének zenekarába, egymást követték a hasonló felkérések, hiszen gitározott az Illés Beatünnep című produkciójában, a zenekar dalaira épült Tiéd a világ című zenés színdarabban, az István, a király című rockoperában a Királydombon és az Arénában, illetve a Fonográf együttes búcsúkoncertjén is.

Nagy Feró 2018-ban kérte fel közös munkára, azóta a Beatrice gitárosa. Első közös fellépésük a zenekar 40. születésnapi koncertje volt az Arénában. Kékkői Zalán 2018 óta az Ibanez márka és a Curt Mangan húrok hazai képviselője, tanít az Intermuzika zeneiskolában, valamint évek óta rendszeresen oktat a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban.