Rengeteg új információ érkezett a zenekar 20. születésnapi évében megjelenő két friss Kalapács kiadványról. A “Világvégre” című új nagylemez, és a 30 zenekar összefogásával készült “Kikalapált dalok” című Kalapács tribute album novemberben jelenik meg, a rajtuk hallható dalokat mától kezdve, a megjelenésig minden hétköznap különleges formában hallhatjuk. A feldolgozott dalokból a premiert megelőző este egy részletet is kapunk, melynek megfejtését minden nap 14:00 és 15:00 között a Rocker Rádióban hallhatjuk először. 

A műsorban megszólal a teljes feldolgozás, az eredeti verzió, illetve több Kalapács dal, valamint a feldolgozó dalai, de a zenekarok és Kalapács József is beszélnek a dalokról!

Rocker Rádiós napi “Kalapács óra” után 15:00-kor természetesen a teljes napi dal elérhető lesz a Hammer Music YouTube csatornáján is. Az album előrendelése jövő hét végére várható, és teljesen új Kalapács dalok érkezését is ígérték a feldolgozások között. A sort a mai napon két zenekar indította, a Down For Whatever és a Phoenix Rt. által készített feldolgozásokat, és a zenekarok üzenetét már meg lehet nézni -és hallgatni az alábbi linkeken. 

Down For Whatever – Az én keresztem (Kalapács feldolgozás)
A részletekről a Kalapács zenekar tett ki közleményt Facebook oldalán:

“2020 minden nehézség ellenére a Kalapács zenekar nagyon fontos, jubileumi éve, és nagyon izgalmas meglepetésekkel készülünk Nektek a 20. zenekari szülinapunkra!

November elején egyszerre 2 Kalapács kiadvány is napvilágot lát: “Világvégre” címmel egy vadonatúj stúdióalbum, 12 új Kalapács dallal, a tervek szerint CD-n, MK-n és LP-n is, illetve “Kikalapált dalok” címmel egy nagyon különleges, 30 dalos dupla feldolgozás album, ahol 30 különböző zenekar játszik egy-egy Kalapács dalt az elmúlt 20 év lemezeiről. Barátok, pályatársak, klasszikus bandák és feltörekvő, izgalmas új csapatok – természetesen a rock / metal mezőny legjobbjai, de lesz pár nagyon érdekes “kakukktojás” is. (Ennek a borítóját láthatjátok most – ha valakinek ismerős, az cseppet sem a véletlen műve.)

Ez a tribute lemez elsősorban a legfanatikusabb Kalapács barátok számára, előjegyzésben lesz elérhető az új albummal együtt, de az összes átdolgozást holnaptól egészen a megjelenésig folyamatosan megmutatjuk Nektek – egy kicsit szokatlan formában.”

Phoenix Rt. – Nincs baj (Kalapács feldolgozás)