Vasárnap szűkszavú Facebook-posztban tudatta a Junkies zenekar, hogy a továbbiakban Riki Church (polgári nevén Biritz Tibor) basszusgitáros nélkül folytatják a zenélést. Riki Church amúgy nem volt alapítója a Junkiesnak, a banda 1993-as megalakulása után egy évvel érkezett a zenekarba. Már a Csordás Tibor énekessel felvett első lemez, az 1994-es Rock’n’roll is vele készült, és egészen mostanáig elképzelhetetlen volt nélküle a Junkies.

Bővebb részleteket egyelőre sem a távozás okáról, sem az utódlásról nem tudunk, az Index írása szerint Riki hónapok óta visszatért az Egyesült Államokba, ahonnan a ’90-es években részben a Junkies miatt költözött haza.

A rengeteg tagcserével működő zenekarban egyébként Barbaró Attila mellett Riki Church az egyetlen, aki a banda eddigi összes lemezén szerepelt – Szekeres András a második albumnál, az együttes eredeti frontembere, Csordás Tibi után csatlakozott a csapathoz, Keresztes Viktor pedig a sokadik dobosnak számító Schvéger Zoltánt váltotta. Az ikonikus basszeros távozásával már csak Barbaró Attila maradt a zenekarban a debütáló Rock ‘n Roll album óta zúzó, alapítónak számító tagok közül.