Márciusban startol a Judas Priest fennállásának ötvenéves jubileumát ünneplő észak-amerikai turné, majd nyáron – elvileg – Európa következik. A banda, sokak megdöbbenésére a hét elején közölte, hogy innentől négytagú formában turnézik tovább, és az utóbbi években Richie Faulkner mellett kisegítőként gitározó Andy Sneap szolgálataira már nem tartanak igényt. A Priest kétgitáros hagyományainak ismeretében a rajongótábor óriási felhördüléssel és értetlenséggel fogadta a bejelentést, és ugyan Jayne Andrews menedzser védelmébe vette a döntést, a banda most, mindössze néhány nap után mégis megváltoztatta döntését.

„Helló metal mániákusok… Tekintettel mindarra, ami az utóbbi időben lezajlott és kialakult, egyhangúan úgy döntöttünk, hogy változatlan formában fogjuk folytatni a koncertezést Robbal (Rob Halford énekes), Iannel (Ian Hill basszer), Richie-vel (Richie Falukner gitáros), Scott-tal (Scott Travis gitárossal), Andyvel (Andy Sneap gitáros), Glenn (Glenn Tipton gitáros) pedig csatlakozik majd hozzánk, amikor csak képes lesz rá… Szóval hamarosan találkozunk, hogy együtt ünnepeljük meg a masszív heavy metal Judas Priest 50 évét!”

Ha a járványhelyzet engedi, a zenekar a The Dead Daisies vendégeskedése mellett, július 11-én a Papp László Budapest Sportarénában is fellép.

Kevés olyan heavy metasl banda van, aki akkora sikereket ért el, mint a Judas Priest, a több mint 50 éves karrierje alatt. A zenekar, és a tagok jelenléte valamint hatása időtálló. Ezt bizonyítja, hogy 2006-ban VH1 Rock kitüntetést kaptak, 2010-ben bezsebelték a Legjobb előadásért járó Grammy-díjat, 2017-ben a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagságára is jelölték őket, a 2018-as Firepower című lemezük pedig az összes addigi albumuknál sikeresebben szerepelt a slágerlistákon.

Megünnepelvén elképesztő 50 évüket a zeneiparban, a zenekar egy fantasztikus turnéra indul. A Judas Priest 1969-ben alakult az angliai Birminghamben, amelyet sokan tartanak a heavy metal bölcsőjének.

Debütálása óta a Judas Priest az egyik legnépszerűbb heavy metal bandává vált, olyan klasszikus albumokkal, mint az 1980-as British Steel, a ’82-es Screaming for Vengeance, illetve az 1990-es Painkiller. A Breaking The Law, a Living After Midnight és a You’ve Got Another Thing Coming pedig igazi rockhimnuszokká váltak. A 2019-ben megkezdett turnét a zenekar folytatja, és a világ ünnepli eme figyelemre méltó banda 50 ÉVNYI HEAVY METALJÁT!

Ez a fantasztikus zenekar 2022. július 11-én a Budapest Arénában lép fel vadonatúj show-jával, vendégként pedig a The Dead Daisies már biztosan velük jön.

A koncert Facebook oldala