A Thin Lizzy – Whitesnake – Blue Murder – Tygers Of Pan Tang gitár-zsenije, John Sykes a Bad Boy Live! albummal 2004-ben lezárta szóló karrierjét és bele temetkezett a feltámasztott Thin Lizzy történelmi dalaiba, amit végül 2009-ben unt meg végleg… Visszavonult a rockbizniszből azzal, hogy a jövőben a saját ötleteire akar koncentrálni. Ennek gyümölcse lehetett volna a Sy-Ops címet viselő anyag, mely a tervek szerint még 2017-ben jelent volna meg.

Persze abból a lemezből nem lett semmi. Pedig az album anyagát három éven át gyúrta a muzsikus, azonban elhunyt Sykes menedzsere, így a gitáros jegelte az album kiadását. Kár érte, mert a hírek szerint olyan illusztris vendégek szerepeltek volna szólóalbumon, mint Josh Freese dobos (A Perfect Circle, Guns N’ Roses, Weezer stb.), Tony Franklin basszer (Blue Murder, The Firm), Chris Chaney basszer (Jane’s Addiction), Curt Biquera dobos (Sarah McLachlan), Jamie Muhoberac billentyűs (The All-American Rejects, Fleetwood Mac, Rolling Stones).

A Golden Robot Records oldalán tavaly azonban azt lehetett olvasni, hogy valóban kijön egy új szólóalbum John Sykes-tól, amely a legendás zenész első önálló lemeze lesz a 2000-ben megjelent Nuclear Cowboy album óta. Hogy aztán a lemez hanganyaga mennyire egyezik a 2017-ben tervezet Sy-Ops albuméval most még nem tudjuk, mint ahogy pontos album megjelenési dátummal sem szolgálhatunk, mindenesetre felkerült a világhálóra a Dawning Of A Brand New Day dal, amely már körülbelül négy éve fel lett véve, de az mindeddig a fiókban figyelt. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket.
A hírek szerint a következő vendégek szerepelnek a lemezen: Josh Freese (Weezer, A Perfect Circle, Guns N’ Roses, Devo) – dobok, Tony Franklin (The Firm) – basszusgitár, Chris Chaney (Jane’s Addiction) – basszusgitár, Jamie Muhoberac (The All-American Rejects, Fleetwood Mac, The Rolling Stones) – billentyűs hangszerek.

01. Dawning Of A Brand New Day
02. Believe In Yourself
03. My Guitar
04. Out Alive
05. Jammin’
06. Six String Gun
07. Howlin’ N’ Moanin’
08. Slave
09. Who Are You
10. Gates Of Hell

John Sykes – gitár, ének, basszusgitár (4, 8, 10)
Jamie Muhoberac – billentyűsök
Josh Freese – dob, ütősök
Tony Franklin – basszusgitár (2, 3)
Chris Chainy – basszusgitár (1, 5, 6, 7, 9)