Az Edda gitárosa, Alapi István nem tétlenkedik a koronavírus okozta önkéntes karanténban sem, létrehozta az István Alapi’s Quarantine Project-et, amelynek keretében távfelvételeket készít olyan zenésztársaival, barátaival, akik hozzá hasonlóan rendelkeznek odahaza a szükséges technikai feltételekkel.

A zenész a következő gondolatokat fűzte a vállalkozáshoz: „Aki ismer, az jól tudja, hogy a közösségi médiában a vírus megjelenése előtt is aktív voltam. Megmutattam magamat zeneszerzés és gyakorlás közben a közönségnek, olykor improvizatív dalokkal kedveskedtem rajongóimnak. Most, amikor alapvetően változtak meg a mindennapok, amikor az emberek nagy része bezártságban él, úgy gondoltam, az internet nagy segítséget nyújthat a kapcsolatok őrzésére.”

A YouTube-on három dal már korábban elérhető, melyek közül kettőt (két Toto-feldolgozást) Kovaxszal, vagyis Kovács Péterrel (Jeff Porcaro Emlékzenekar) készített, a harmadik pedig egy igazi különlegesség, ugyanis az AC/DC Highway To Helljének feldolgozását Szandival hozta össze, a dalban az énekesnő férje, Bogdán Csabais hallható gitáron.

Sorra készülnek Steve felvételei, az egyik legfrissebb a Europe-tól a The Final Countdown, amelyben Göme (Gömöry Zsolt – Edda) billentyűzik, az énekes pedig Nahi, azaz Nachladal István (ex-Wisdom, ex-Invader stb.).