Tavaly kétszer adtunk hírt a legendás norvég Immortal zenekarról. Még valamikor februárban számoltunk be arról, hogy rendhagyó gyűjteményt készített el a Karst zenekar dobosaként is ismert Czakó Dániel (Svoid, La Ment, Manökken Proletárz). Mivel hatalmas nagy Immortal rajongó, ezért időt, energiát sem sajnálva elkészítette a norvég black horda dalszövegeinek magyar fordítását. A magyarra fordított dalszöveget itt találhatóak. A másik hírünk a legendás norvég bandával kapcsolatban december közepén az volt, amikor az Immortal alapítója / frontembere, Abbath (eredeti nevén: Olve Eikemo) bejelentette, hogy megszerezte az Immortal nevének, logójának és örökségének teljeskörű jogát, miután Demonaz (eredeti nevén: Harald Nævdal) és Horgh (eredeti nevén: Reidar Horghagen) végleg távozott a banda felállásából.

Abbath a saját nevére, pontosabban az Eikemo Compositions cége javára szerette volna levédetni az Immortal nevet és logót. Abbath azt gondolta, hogy két társa már 2014 nyarán kiszállt a bandából, ugyanis kipakolták cuccaikat a próbateremből és nem is fizették a bérleti díj rájuk eső részét. A jogi folyamatot azonban Demonazék leállították, mert azt akarták elérni, hogy a névhasználati jog mindhármukhoz kapcsolódjon. Az ügy nyilván a bíróságon még folytatódik, így aztán az Immortal, amely a 2000-es évek első évtizedében egyszer már leállt, most ismét beszünteti ténykedését, és Abbath mester hamarosan egy új zenekarral tér vissza a színtérre.

Az elkövetkezendő két évben, Abbath egy újabb albummal és egy nagyszabású koncert-sorozattal fog jelentkezni. Az új banda simán csak Abbath néven működik majd, az első fellépésük az új felállásban pedig szeptember 18-án lesz Londonban, a The Forumban, majd jövő februárban a bergeni Blastfesten is játszanak, méghozzá mindjárt headlinerként. Természetesen a koncerteken Immortal dalok is előkerülnek majd, de nem csupán a kihagyhatatlan klasszikusok, hanem ritkán, vagy talán még sosem játszott nóták is. A friss történések miatt azonban biztosak lehetünk abban is, hogy a bulikon elhangzanak majd vadonatúj szerzemények is.