Human Nature címmel az olasz Frontiers kiadó gondozásában október 14-én jelenik meg az 1991-ben megalakult dallamrocker Hardline hatodik stúdióalbuma, a 2012-es Danger Zone folytatása. Az albummal a banda bevallottan a klasszikus, 1992-es debüt, a Double Eclipse hangulatát akarja megidézni. A dalokat az eredeti felállásból ma már egyedüliként megmaradt Johnny Gioeli (Axel Rudi Pell) énekes és Alessandro Del Vecchio billentyűs írta, mellettük Josh Ramos (The Storm) gitáros, illetve Anna Portalupi (Tarja) basszer és a Hardline-hoz 2014-ben csatlakozott Francesco Jovino (Primal Fear, Sinner, ex-UDO) dobos tagja a bandának. A korábban bemutatott két előzetes dal után most itt a harmadik is, az In The Dead Of The Night:

A Hardline zenekart 1991-ben alapította a Johnny Gioeli / Joey Gioeli testvérpár. A bandának eredetileg tagja volt a legendás Journey együttes két tagja, Neal Schon gitáros és Deen Castronovo dobos. A David Lee Roth, Ozzy Osbourne és Alice Cooper szólóbandájában is megfordult Todd Jensen basszusgitárossal kiegészülvén, 1992 tavaszára készült el a Hardline első nagylemeze, a Double Eclipse, ami óriási sikereket hozott. A Hardline máig legnagyobb slágere a Hot Cherie (a ‘Double Eclipse, amit eredetileg a legendás Streetheart zenekar írt és adott elő – összesen 14 héten át szerepelt a ‘Mainstream Rock Chart’ top 30 helyezettje között.

A Double Eclipse promóciójával, a Hardline legbonyolított egy nagyszabású turnét, de 1992 végén Schon és Castronovo újra csatlakozott eredeti bandájához, a Journey-hez; így a Hardline átmenetileg feloszlott. Érdekessége a Double Eclipse albumnak, hogy a ‘Can’t Find My Way’ és az ‘I’ll Be There’ című számok szolgáltak az 1992-es ‘Mint A Tűz’ (‘Rapid Fire’) című, Brandon Lee főszerepelésével készült akciófilm betétzenéjeként. Ezt a két dalt maga a néhai Lee válaszotta ki, mivel nagy rajongója volt a Hardline zenekarnak. A Hardline 1999-ben tért újra vissza. Azóta három további nagylemezük jelent meg. A legutóbbi albumuk 2012-ben látott napvilágot, Danger Zone címmel. A banda egyetlen eredeti tagja Johnny Gioeli énekes maradt (aki időközben az Axel Rudi Pell-banda frontembereként is tevékenykedik).

Hardline – Human Nature
(Október 14 – Frontiers)

01. Where Will We Go From Here
02. Nobody’s Fool
03. Human Nature
04. Trapped In Muddy Waters
05. Running On Empty
06. The World Is Falling Down
70. Take You Home
08. Where The North Wind Blows
09. In The Dead Of The Night
10. United We Stand
11. Fighting The Battle