Lassan negyven éve tartó karrierjének első Grammy-díját söpörte be tegnap este a progresszív metál királya a Dream Theater. View From The Top Of The World  címmel ősszel jelent meg az amerikai ötös fogat tizenötödik nagylemeze, melynek nyitó dala, az Alien nyert a legjobb metál előadás kategóriában. Sokszor előfordult már, hogy a Grammy gálán elég tágan értelmezik az adott kategóriákat, de most valóban egy igen erős metál ötösből kerültek ki győztesként Petrucciék.

Legjobb Metal Előadás:
Deftones – “Genesis”
Dream Theater – “The Alien”
Gojira – “Amazonia”
Mastodon – “Pushing the Tides”
Rob Zombie – “The Triumph Of King Freak (A Crypt of Preservation and Superstition)”

 

Az Álom Szíház hamarosan Budapestet is érinti európai turnéja során. Május 10-én a Budapest Arénában lehet elcsípni a csapatot.

15. nagylemezét mutatja be májusban a Dream Theater: az amerikai progresszív metal zenekar a járványügyi korlátozások alatt, saját főhadiszállásán rakta össze a View From The Top Of The World albumot, és 2022 tavaszán Európában is bemutatja majd az új dalokat, meg persze az ismert slágereket: Budapesten május 10-én játszanak a Sportarénában.
A turné különleges vendége a kanadai énekes-dalszerző, Devin Townsend lesz, akinek új nagylemeze, a Lightwork 2022 tavaszán jelenik meg.
 
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/536780414241954