Gene Simmonsról jól tudjuk, hogy nem veti meg a pénzt. Évek óta azzal „fenyegeti” a KISS-rajongókat, hogy addig nem készítenek új lemezt, amíg mások ingyen letöltik azt az internetről. Most egy újabb agament ötlettel állt elő, állítása szerint az ő személyéhez köthető az ördögvilla, ezért azzal a kéréssel fordult az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalához, hogy az ő védjegyének ismerjék el az ördögvillázást. A KISS mogul szerint ezt a jelet ő használta először a KISS ’Hotter Than Hell’ turnéján, egészen pontosan 1974. november 14-én a színpadon.

A wikipédia szerint ez a kézjel egészen a buddhizmusig visszavezethető, olasz nyelvterületen pedig az ördögvillát a szemmel verés ellen alkalmazták, de az amerikai jelnyelvben is szerepel, mint az ‘i love you’ (szeretlek) jele. Az ördögvillázást a rockszíntéren egyértelműen Ronnie James Dióhoz szokás kötni, aki a jelt olasz nagymamájától látta először, ugyanis itáliai gyökerekre vezethető vissza a szóban forgó gesztus. A kézjelet Dio tette tehát igazán népszerűvé, azonban már jóval előtte is használták muzsikusok, elég csak a The Beatles 1968-as Sárga tengeralattjáró filmjére gondolnunk (John Lennon), de a korai Black Sabbath-nál, még az Ozzys korszakban is feltűnt, mint ahogy az okkult rocker Coven is villázott már 1969 környékén.

A Mötley Crüe egykori basszerosa, Nikki Sixx az ügy kapcsán egy Twitter-üzenetben azt írta, azon gondolkodik, hogy levédeti a feltartott középsőujjat.